Ελληνικό ΥΞΕΠ σε Τούρκους: «Παραβιάζετε το διεθνές δίκαιο και δεν ξέρετε ούτε γεωγραφία»

13 Φεβρουαρίου, 201810:52 ΜΜ
More videos

Μπορεί Τσίπρας και Γιλντιρίμ να συμφώνησαν να… πέσουν οι τόνοι, ωστόσο τα επεισόδια στα Ίμια σε λιγότερες από 24 ώρες ήταν… πολλά για να περάσουν έτσι!
διω
Άμεση απάντηση της Ελλάδας για τα Ίμια.

Αν συνυπολογίσει κανείς και τα όσα ειπώθηκαν από επίσημα τουρκικά χείλη (σ.σ. μετά το… σόου στις βραχονησίδες), τότε είναι λογικό να φανταστεί πως η στάση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών θα ήταν σκληρή.

Άλλωστε είναι δεδομένο πως υπάρχει και ένα θέμα (διπλωματικής) τιμής στην μέση. Με την ελληνική πλευρά να θέλει να δείξει αποφασιστικότητα.

Όπερ και εγένετο. Το τουρκικό ΥΠΕΞ… ενημέρωσε νωρίτερα πως τα Ίμια είναι τουρκικά (!) κι έτσι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών απάντησε στην Τουρκία άμεσα και ξεκάθαρα.

Πιο συγκεκριμένα και σχετικά με την απάντηση του Εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, αναφορικά με το θέμα των Ιμίων, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, δήλωσε το εξής:

«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία».

Η (νέα) πρόκληση των Τούρκων

Νωρίτερα κι αφού είχε προηγηθεί το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, 12.02.2018, στα Ίμια, η Τουρκία συνέχισε να υποστηρίζει τα… δικά της!

Σήμερα, Τρίτη 13.02.2018, νωρίς το απόγευμα, σημειώθηκε και νέο επεισόδιο στα Ίμια και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αντιδρά ως εξής: Υποστηρίζει πως τα Ίμια… τους ανήκουν!

Τις πληροφορίες μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία. Ο οποίος μετέφερε την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο κατηγορεί την Ελλάδα πως «παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη»!

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει: «Δυστυχώς η ελληνική πλευρά παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη και όπως κάνει συνήθως αλλάζει την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι πως ο γενικός γραμματέας του υπουργείου μας, χθες το βράδυ, κάλεσε τον Γ.Γ. του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών και τον ενημέρωσε πως στα Καρντάκ (σ.σ. τα… Ίμια δηλαδή) τα οποία ανήκουν στην χώρα μας, υπάρχει έντονη παρουσία των ελληνικών Ενόπλεων Δυνάμεων, στον αέρα και την θάλασσα.

Του ανέφερε πως δεν θα ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές, πως δεν συμφέρει η ένταση και τις δύο χώρες και ζήτησε να σταματήσει αυτή η επικίνδυνη κατάσταση».

Δείτε το σχετικό βίντεο

[newsit]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News