Ελληνική πραγματικότητα: Άστεγη ηλικιωμένη στόλισε στο πεζοδρόμιο και προκαλεί συγκίνηση

1 Δεκεμβρίου, 20229:46 ΜΜ
More videos

Εικόνα ντροπής για ολόκληρη την κοινωνία, αποτελεί αυτή μιας άστεγης ηλικιωμένης, όπου στολίζει το δρόμο στον οποίο βρίσκεται.

Έξω από ένα κατάστημα, το οποίο έχει αφίσες που γράφουν “καλύτερη ζωή”, βλέπουμε την πιο αποκαλυπτική και δυνατή αντίθεση: Πίσω από τις βιτρίνες εκατοντάδες προϊόντα δυσπρόσιτα για τους πιο πολλούς και απ’ έξω ένας άνθρωπος εγκαταλελειμμένος  από την κοινωνία και το σύστημα.

Το σημείωμα που έχει στον χώρο που διαμένει περνάει μηνύματα αλληλεγγύης και αγάπης καθώς εξηγεί πως δεν είναι μόνο τα χρήματα η μεγαλύτερη ανάγκη της. Μια αλληλεγγύη, που η ίδια όπως και χιλιάδες άλλοι δεν βρήκε ποτέ, σε μια κοινωνία που επικρατεί η χυδαία ηθική της ατομικής ευθύνης.

Η ζωή ενός αστέγου είναι απίστευτα δύσκολη με βάσανα και καθημερινό τρόμο και αγανάκτηση. Μιλώντας στους περαστικούς μεταφέρει τα συναισθήματα της και μοιράζεται με τον κόσμο τις δυσκολίες της ζωής της

Όταν ο κρατικός μηχανισμός αδυνατεί να φροντίσει τους άπορους και όσους τα έχουν ανάγκη, και η νεοφιλελεύθερη πολιτική καταστρέφει κάθε μορφή στήριξης και βοήθειας που πρέπει να παρέχει ένα κράτος, υπάρχουν άνθρωποι που με το χαμόγελο και την αισιοδοξία τους μοιράζουν μαθήματα.

Πηγή: rosa.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News