Έλληνες επιχειρηματίες ανοίγουν βενζινάδικα στην Βουλγαρία

14 Μαΐου, 2022 12:12 ΜΜ
More videos

Ουρές στα σύνορα από Έλληνες που πηγαίνουν στη γειτονική χώρα για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους – Γεμίζουν με τα μισά χρήματα

Ουρές συνεχίζουν να κάνουν τα αυτοκίνητα στα σύνορα με τη Βουλγαρία καθώς πολλοί είναι οι Έλληνες από τη βόρεια Ελλάδα που μεταβαίνουν στη γειτονική χώρα για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ τους.

Όπως λένε, λίγα μέτρα από τα σύνορα μπορούν να γεμίσουν σχεδόν με τα μισά λεφτά και να επιστρέψουν ή να συνεχίσουν τα ψώνια τους και σε ρούχα ή τρόφιμα Οι τιμές είναι περίπου στο 40% φτηνότερα από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στις γειτονικές μας χώρες η αμόλυβδη έχει από 1,28 ευρώ στην Τουρκία ως 1,883 ευρώ στην Αλβανία.

Σήμερα στην Ελλάδα η τιμή διυλιστηρίου για την απλή αμόλυβδη είναι στα €1.67, δηλαδή η ακριβότερη από την τιμή λιανικής στις περισσότερες γειτονικές μας χώρες.

Στα πρατήρια του Ρεθύμνου η αμόλυβδη έχει 2,246 ευρώ, των Κυκλάδων 2,376 ευρώ και στην Θεσσαλονίκη 2,162 ευρώ. Αυτός είναι και ο λόγος όπως θα πουν στον Άγγελο Λαμπίδη που οι οδηγοί φουλάρουν στην Βουλγαρία.

Το κέρδος των οδηγών τον μήνα όπως εκτιμούν με μέτριους υπολογισμούς είναι πάνω από 240€ για ένα μικρομεσαίο ΙΧ που φουλάρει κάθε εβδομάδα.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Mega, έλληνες επιχειρηματίες σπεύδουν να ανοίξουν βενζινάδικα στην Βουλγαρία προκειμένου να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κατακόρυση αύξηση των τιμών και της ζήτησης στη γειτονική χώρα.