Έλληνας θα υψώσει την ελληνική σημαία σε ελκηθροδρομία στον Αρκτικό Κύκλο

16 Δεκεμβρίου, 2017 10:44 ΠΜ
More videos

Νιώθω σαν να βαράω το τελευταίο πέναλτι σε τελικό Μουντιάλ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του αγώνα.» Με ποδοσφαιρικούς όρους ο Βαγγέλης Βασιλειάδης περιγράφει τη συναισθηματική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται εδώ και είκοσι τέσσερις μέρες, από τότε που αποφάσισε να λάβει μέρος σε ψηφοφορία που θα του επιτρέψει να λάβει μέρος σε έναν ξεχωριστό διαγωνισμό – σε μία ελκηθροδρομία 300χιλιομέτρων, διάρκειας 6 ημερών, στον Αρκτικό Κύκλο, τον Απρίλιο του 2018.

O Βαγγέλης Βασιλειάδης από τη Θεσσαλονίκη, θα γίνει ένας από τους 20 συμμετέχοντες απ΄όλο τον κόσμο στον διαγωνισμό Fjällräven Polar, και θα διασχίσει 300 χιλιόμετρα με έλκηθρο σε περιοχές του Αρκτικού Κύκλου, στις οποίες δεν έχει πατήσει ανθρώπινο πόδι.

«Ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο και από μία ομάδα στο Facebook, στην οποία μοιραζόμαστε ταξιδιωτικές εμπειρίες με εκατοντάδες άλλους φίλους, ο Έλληνας που πήγε πέρσι στον διαγωνισμό και είχε εξασφαλίσει την πρόκληση, κυριολεκτικά τις τελευταίες δύο ώρες ανάρτησε τον διαγωνισμό για οποιονδήποτε ενδιαφερόταν να πάρει μέρος», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο Βαγγέλης Βασιλειάδης.

Λάτρης του σκι, των βουνών και της φύσης γενικότερα, το σκέφτηκε πολύ λίγο, έψαξε πληροφορίες για τον διαγωνισμό και αποφάσισε να πάρει μέρος, όπως ανέφερε. «Δεν είναι ακριβώς αγώνας για το ποιος θα αναδειχθεί πρώτος. Είναι ταξίδι 20 απλών ανθρώπων, απ΄όλο τον κόσμο, που δεν γνωρίζουν τι είναι ελκηθροδρομία, που δεν είναι υπεραθλητές. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλες τις ηλικίες, σε όλους τους ανθρώπους και απλά χρειάζεται να έχεις πάρα πολύ μεγάλη θέληση και επιμονή για να το κάνεις», υπογράμμισε.

Βαγγέλης Βασιλιάδης ΕΡΤ3 Fjällräven​ Polar

Συνέντευξη του Βαγγέλη Βασιλιάδη στην #ΕΡΤ3 για την προσπάθειά του συμμετοχής στον αγώνα 300 Km με έλκηθρα: Fjällräven Polar. #Ψηφίστε και εσείς τον Βαγγέλη, με 2 απλά βήματα εδώ: http://bit.ly/2ix7WZq
Έμειναν 4 ημέρες!
#arctic #fjallraven #vasiliadis #βασιλιαδης

Δημοσιεύτηκε από Xionodromika.gr στις Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

Οι 20 διαγωνιζόμενοι θα υποβληθούν σε εκπαίδευση για δύο μέρες. Στη συνέχεια με οδηγούς θα ξεκινήσουν με έλκηθρα το εξαήμερο ταξίδι στον Αρκτικό Κύκλο σε πολικές θερμοκρασίες και θα διαμένουν σε σκηνές που θα πρέπει να στήνουν οι ίδιοι.

Οι συμμετοχές έχουν φθάσει τις 70.000 απ’ όλο τον κόσμο. Από τον όμιλο της Μεσογείου (Τουρκία, Κύπρο, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα, ο πρώτος σε ψήφους θα πάρει μέρος στην αποστολή στον Αρκτικό Κύκλο. Ο Βαγγέλης Βασιλειάδης κυνηγά την πρωτιά στον όμιλο αυτό. «Είμαστε οριακά, πολύ οριακά πάνω από την υποψηφιότητα της Πορτογαλίας», εξήγησε.

«Περνώ όλους τους χειμώνες μου στα βουνά κάνοντας σκι σε περίεργα, απάτητα μέρη. Δεν θα κερδίσω βραβείο ή έπαθλο, αλλά ένα ταξίδι εμπειρίας, και θα μου δοθεί η δυνατότητα να διαφημίσω τη χώρα μας στο εξωτερικό, καθώς θα γυριστεί ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σε όλον κόσμο», ανέφερε.

Τόνισε ακόμη ότι αποφάσισε, ένα μέρος του εξοπλισμού που θα του δοθεί δώρο, το οποίο θα έχει ραμμένη την ελληνική σημαία,να το προωθήσει σε δημοπρασία και τα έσοδα να διατεθούν σε οργανώσεις για παιδιά.

[xionodromika] [mononews]

Ακολουθήστε μας στο facebook: