Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΈλληνας φωτογράφος έβγαλε την Ακρόπολη περικυκλωμένη από κεραυνούς

Έλληνας φωτογράφος έβγαλε την Ακρόπολη περικυκλωμένη από κεραυνούς

Η Ακρόπολη περικυκλωμένη από κοντινούς κεραυνούς!

Μια απίστευτη και άκρως φαντασμαγορική εικόνα από τον Δημήτρη Σαγιάκο και άλλους φωτογράφους που βγήκαν χθες στους δρόμους και κατέγραψαν τα απίθανα πράγματα που συνέβησαν στον αττικό ουρανό.

Ο ίδιος γράφει:

Μια φαντασμαγορική απο κάθε άποψη βραδυά ήταν η χτεσινή με το καιρικό κρεσέντο να είναι πολυποίκιλο.

Ισχυρό ψυχρό μέτωπο οργανώθηκε απο εχτές ανοιχτά στο Ιόνιο και το βράδυ σφυροκοπούσε ανελέητα πρώτα τα νότια τμήματα του Ιονίου-Δυτική Πελοπόννησο/Στερεά και έπειτα ανασυντάχθηκε στα νερά του Αργοσαρωνικού κόλπου ως και την Χαλκιδική .

Ας πάρουμε τα πράγματα απο την αρχή. Η ομάδα κυνηγών TLE εγκαταστάθηκε αρχικά σε Δυτική Αττική και Βοιωτία , με τις καταγραφές των Sprite (πιθανόν όχι μόνο…) να είναι υπεράριθμες. Μάλιστα ο βαθμός δυσκολίας στο να επιτευχθούν οι καταγραφές, ήταν μεγάλος καθώς νέφωση μεσαίων / υψηλών στρωμάτων, δυσκόλευε την θέαση/καταγραφή των φαινομένων.

Παρόλα αυτά τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν καθώς κυριολεκτικά μέσα απο τα σύννεφα και στα μικρά ανοίγματα, καταγράφηκαν πάνω απο 12 + 2 που δεν κατεγραψα προσωπικά , έχουν συλληφθεί απο τους φακούς όλων των μελών. 2 απο αυτά ήταν ορατά και με γυμνό μάτι!

Εχτές σημειώθηκαν καταγραφές απο 7 διαφορετικά άτομα (με τα 3 να κάνουν τις παρθενικές τους καταγραφές) χωρίς απαραίτητα τα γεγονότα να είναι ίδια. Αυτό δείχνει και την σφοδρότητα του μετώπου αλλά και την εξαιρετικά μεγάλη συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων σε μεγάλο εύρος περιοχών.

Το ξημέρωμα (και ενώ προλάβαμε να επιστρεψουμε στην βάση ) το μέτωπο μπήκε και στην Αττική αλλά και στο λεκανοπέδιο Αθηνών, με τις αστραπές και τους κεραυνούς να έχουν κυριολεκτικά συνεχή συχνότητα (<1″).

Επίσης σημειώθηκε ανεμοστρόβιλος σύμφωνα με αναφορές αλλά και απο τις καταστροφές σε πολύ τοπική κλίμακα σε περιοχές των Βορείων Προαστίων.

Παραθέτω παρακάτω ένα κολλάζ απο 3! μόνο φωτογραφίες κεραυνών διάρκειας 16″ η κάθε μια , με την Ακρόπολη να περικυκλώνεται απο κοντινούς κεραυνούς. Έπειτα η κατάσταση έγινε επικίνδυνη και για τον λόγο αυτό η καταγραφή σταμάτησε.

Επίσης θα δείτε τα 12 καρέ με τα Red Sprites να κυριαρχούν ακόμα και μέσα απο τα σύννεφα. Bonus μια καταγραφή κεραυνού στο χείλος δυτικού του Κορινθιακού κόλπου.

121488170 10224912917160245 6228111117205858037 o

Τα πιο σημαντικά