Έλληνας διαμαρτύρεται στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα για τις ελληνικές ταυτότητες

19 Δεκεμβρίου, 2017 11:36 ΠΜ
More videos

Με μια ανάρτηση στο facebook διάλεξε να διαμαρτυρηθεί ένας Έλληνας πολίτης για την κατάσταση των ελληνικών ταυτοτήτων.

Συγκεκριμένα γράφει:

Αυτόπτης μάρτυς

Τόπος: Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, μεθοριακός σταθμός Εξοχής Δράμας.

Όλους μας στενοχωρεί και ενίοτε μας εκνευρίζει που σε αεροδρόμια της Γερμανίας, της Ιταλίας και τελευταία των Βρυξελών, οι επιβάτες που φτάνουν από την Ελλάδα περνούν από έλεγχο ταξιδιωτικών εγγραφών. Και αυτό, παρ’ όλο που είμαστε στη ζώνη Σέγκεν μαζί με τα προαναφερόμενα κράτη. Η συνθήκη του Σέγκεν επί της ουσίας καταργείται στην περίπτωση των Ελλήνων. 
Ωστόσο κοιτάξτε τι συμβαίνει. Είμαστε από τα λίγα κράτη στον κόσμο, που πολλές από τις ταυτότητες είναι σαν κουρελόχαρτα και με αυτά τα κουρελόχαρτα κάποιοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Χιλιάδες ταυτότητες είναι χειρόγραφες και η κατάσταση τους άθλια σαν αυτές τις φωτογραφίας (αλλοιώσαμε τα στοιχειά για ευνόητους λόγους). Κάποιες χώρες αποφάσισαν να τις ελέγχουν πλέον καθώς το μεταξύ γέμισε ο πλανήτης με ελληνικές πλαστές ταυτότητες.

Την ίδια ώρα, ακόμη και σε χώρες που εμείς θεωρούμε υπανάπτυκτες, έχουν καθιερώσει τις νέες ταυτότητες σε σχήμα πιστωτικής κάρτας, οι οποίες θεωρούνται πολύ πιο ασφαλείς που δύσκολα αντιγράφονται. Εδώ και αρκετά χρόνια, πάρθηκε η απόφαση να αλλαχτούν και οι ελληνικές ταυτότητες, ωστόσο η εφαρμογή αυτής της απόφασης αναβάλλεται συνεχώς, καθώς το ανίκανο κράτος αδιαφορεί, ενώ παραχριστιανικές οργανώσεις διαμαρτύρονται υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για πράγματα του διαβόλου (666). Σε κάποιους άλλους αυτή η κατάσταση αρέσει πολύ, καθώς κονομάνε πολλά χρήματα από τις πλαστές ταυτότητες που πουλούν σε όποιον κακοποιό ή κατατρεγμένο την χρειάζεται.
Έτσι μείναμε με τα κουρελόχαρτα, τα οποία πλέον δεν γίνονται αποδεκτά…

H ανάρτηση του:

Ακολουθήστε μας στο facebook: