Έλληνας από την Ρόδο ο καλύτερος μπάρμαν της Μεγάλης Βρετανίας

October 3, 2018 3:04 PM
More videos

Ο καλύτερος μπάρμαν της Μεγάλης Βρετανίας είναι ένας Έλληνας με καταγωγή από την Ρόδο! Πρόκειται για τον Δημήτρη Σαββαΐδη, από τη Λίνδο, ο οποίος πριν από μερικές ημέρες κέρδισε στον διαγωνισμό κοκτέιλ Monin Cup, της ομώνυμης εταιρείας εμπορίας σιροπιών, στο οποίο συμμετείχαν διαγωνιζόμενοι από ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο!

Για να φτάσει ως αυτή την επιτυχία χρειάστηκε να νικήσει πρώτα στους περιφερειακούς αγώνες, που αποτελούσαν κριτήριο πρόκρισης για την τελική φάση, εκεί όπου συμμετείχαν μπάρμαν από τη Βόρεια, τη Δυτική, την Κεντρική Αγγλία, καθώς επίσης και από το Λονδίνο.

Ο Dimi Savvaidis όπως τον αποκαλούν οι Βρετανοί, κέρδισε τον διαγωνισμό με τα κοκτέιλ Cliff Diver και King’s Mai Tai. Μάλιστα, θα κληθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο να διεκδικήσει και τον παγκόσμιο τίτλο του διαγωνισμού Monin, στο Παρίσι, εκεί όπου θα δώσουν το «παρών» οι αντίστοιχοι νικητές από τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου.

Ο Δημήτρης Σαββαΐδης ξεκίνησε το bartending στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λίνδο σε ηλικία μόλις 17 ετών, ενώ σήμερα κατοικεί μόνιμα στο Νταντί της Σκωτίας και εργάζεται σε ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα της περιοχής, με την ονομασία The King of Islington.

O ίδιος μιλώντας στην ιστοσελίδα «Scottish Licensed Trade News» είπε ότι είναι «συγκλονισμένος, ενθουσιασμένος και υπερήφανος που συνεργάστηκε με την Monin», ενώ υποστήριξε ακόμη ότι «η κληρονομιά και η ιστορία της Monin μαζί με τη φιλοσοφία της ποιοτικής εξυπηρέτησης με συνέπεια είναι ο οδηγός στη δουλειά μου».

Πηγή: rodiaki

Ακολουθήστε μας στο facebook: