Ελλάδα 2020: Φρικτή κακοποίηση αλόγου – Παρέμβαση εισαγγελέα

25 Οκτωβρίου, 2020 6:01 ΜΜ
More videos

Οι εικόνες που αποκαλύπτουν τη βαρβαρότητα του ιδιοκτήτη, σοκάρουν. Ένα αλογάκι να κείτεται στο χώμα, σκελετωμένο, αφυδατωμένο από την έλλειψη τροφής και νερού, γεμάτο πληγές. Ακόμα ένα αλογάκι που το άφησαν να πεθάνει σε ένα χωράφι.

Χρειάστηκαν 2,5 μήνες για να μπει τέλος στην κακοποίηση ενός αλόγου στην περιοχή Θούρια, στην Καλαμάτα.

Σκελετωμένο και μπλεγμένο στα σχοινιά που το κρατούσαν δεμένο βρέθηκε το αλογάκι (photo facebook Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών)

Η καταγγελία για το σκελετωμένο άλογο που ήταν παρατημένο και δεμένο σε ένα χωράφι χωρίς τροφή και νερό έγινε από έναν φιλόζωο πολίτη στις 27 Ιουλίου.

Ο κάτοικος της περιοχής ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα Καλαμάτας αλλά και τον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος, έγινε μετά από λίγες ημέρες αυτοψία από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Καλαμάτας, η οποία διαπίστωσε ότι το αλογάκι ήταν αδύνατο και ότι έπαιρνε αντιβίωση.

Όταν έγινε η πρώτη καταγγελία, το αλογάκι βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση (photo facebook Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών)

Η επόμενη ενημέρωση θα γινόταν σε 15 ημέρες. Όμως, καθώς δεν υπήρχαν νεότερα, ο Σύλλογος ενημέρωσε την Εισαγγελία Καλαμάτας.

Τελικά το αλογάκι εντοπίστηκε από τον φιλόζωο πολίτη που είχε κάνει την πρώτη καταγγελία, πεσμένο στο έδαφος ανήμπορο να σηκωθεί, γεμάτο πληγές και σκελετωμένο.

Μετά από, περίπου, δυο μήνες βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση και διατάχτηκε η κατάσχεσή του (photo Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών)

Η εισαγγελέας έδωσε εντολή για την κατάσχεση του αλόγου και πλέον το κακοποιημένο ζώο ανέλαβε ο Ελληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών. Ελπίζουμε να τα καταφέρει.