Ελλάδα 2018: Φυλάκιση 10 ετών σε καθαρίστρια για πλαστό απολυτήριο Δημοτικού

Νοέμβριος 7, 2018 4:12 ΜΜ
More videos

Ποινή φυλάκισης 10 χρόνων επέβαλε το πενταμελές εφετείο Λάρισας σε μία 51χρονη γυναίκα από το Βόλο η οποία εργάζονταν για περίπου 20 χρόνια ως καθαρίστρια σε δημόσιο παιδικό σταθμό χρησιμοποιώντας πλαστό… απολυτήριο Δημοτικού.

H πλαστογραφία είχε γίνει πριν από 20 ολόκληρα χρόνια, όταν η 31χρονη (τότε) γυναίκα πήρε ένα πιστοποιητικό πως είχε φοιτήσει στην Ε’ τάξη από το δημοτικό σχολείο της πόλης όπου ζούσε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το πλαστογράφησε ώστε να φαίνεται πως αποφοίτησε από την Στ’ τάξη, πράγμα που της εξασφάλισε τα τυπικά προσόντα για να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πρόσληψης καθαρίστριας σε παιδικό σταθμό.

Ο διαγωνισμός προκηρύχτηκε από το υπουργείο Υγείας. Αρχικά η γυναίκα καταδικάστηκε πριν δύο χρόνια σε ποινή κάθειρξης 15 ετών για πλαστογραφία κι απάτη, αλλά άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη. Προχθές το πενταμελές εφετείο Λάρισας έριξε την ποινή στα 10 χρόνια καθώς η 51χρονη καταδικάστηκε μόνο γα το αδίκημα της απάτης, καθώς αυτό της πλαστογραφίας παραγράφηκε.

Η υπεράσπισή της εξήγησε πως η κατηγορούμενη μεγάλωσε μέσα σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση κι ότι προέβη στην πλαστογράφηση επειδή έπρεπε να στηρίξει άμεσα την οικογένειά της οικονομικά.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η ζημιά για το ελληνικό δημόσιο ξεπερνά τις 150.000 βάσει των μισθών που εισέπραξε στα 20 χρόνια που εργάστηκε εκεί η 51χρονη.

Ακολουθήστε μας στο facebook: