Ελεύθερος ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

20 Ιουνίου, 2018 8:14 ΜΜ
More videos

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε την Τετάρτη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μετά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή για την κατηγορία των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας». Η ποινική δίωξη ασκήθηκε αμέσως μετά τα όσα προκλητικά είπε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Ο βουλευτής κατέβαλε εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ και θα πρέπει υποχρεωτικά να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του τρεις φορές το μήνα, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Εξερχόμενος από το γραφείο του ανακριτή ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης φώναξε: «Η Μακεδονία είναι ελληνική και αυτό δεν αλλάζει».

Ο βουλευτής συνελήφθη στο Πάτημα Χαλανδρίου το πρωί της περασμένης Δευτέρας, από άνδρες της αντιτρομοκρατικής. πως έγινε γνωστό, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το σπίτι με αποτέλεσμα μόλις έγιναν αντιληπτοί, ο Μπαρμπαρούσης να παραδοθεί αμέσως.

Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και το βουλευτικό του αυτοκίνητο, μάρκας Volvo, με το οποίο είχε διαφύγει, ενώ οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι χρησιμοποίησε χωματόδρομους και μονοπάτια από τα ορεινά της Ναυπακτίας, αποφεύγοντας το εθνικό δίκτυο και τα διόδια, και επέστρεψε στην Αθήνα.

Ο ίδιος και αφού συνελήφθη ύστερα από καταδίωξη αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονταικάνοντας λόγο για λεκτικές υπερβολές και άκομψη φρασεολογία, ενώ δήλωσε τον απόλυτο σεβασμό του στο Σύνταγμα, το Δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεμελιώδεις θεσμούς.

«Σε μικρό μέρος της ομιλίας μου κατά τη διάρκεια ασκήσεως των καθηκόντων μου στην Ολομέλεια της Βουλής την 16η.06.2018 ενσωματώθηκαν ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική έξαρση που μου είχε προκαλέσει το ουσιαστικό διακύβευμα της συζήτησης» ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Κ. Μπαρμπαρούσης.

«Η πρόθεσή μου ήταν στην ολιγόλεπτη τοποθέτησή μου να θέσω κατά τρόπο εμφατικό το ζήτημα της ευθύνης συγκεκριμένων κρατικών οργάνων από τη λήψη αποφάσεων, που κατά την πολιτική μου άποψη, θα ήταν αφ΄ ενός ζημιογόνα για τα εθνικά συμφέροντα και αφ΄ ετέρου προϊόν επιβολής των εντολών του διεθνούς παράγοντα επί μιας ενδοτικής και αντιπατριωτικής κυβερνητικής στάσης», πρόσθεσε.

Πηγή: cnngreece

Ακολουθήστε μας στο facebook: