Ελένη Λουκά σε Σπίρτζη: «Τούρκε, Γερμανοτσολιά.»

1 Δεκεμβρίου, 20175:26 ΜΜ
More videos

Στη Μάνδρα για να ενημερωθεί για την πορεία των αιτήσεων για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες βρέθηκε την Παρασκευή (01.12.2017) ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Δεν φανταζόταν ότι εκεί θα τον περίμενε η Ελένη Λουκά.

Ως επεισοδιακή μπορεί να χαρακτηριστεί η επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών Σπίρτζη στην Μάνδρα Αττικής κατά τη διάρκεια ενημέρωσής του για τις διαδικασίες καταβολής της έκτακτης βοήθειας στους πλημμυροπαθείς.

Την ώρα που ενημερωνόταν από τους αρμόδιους κρατικούς υπαλλήλους, έκανε ντου στο Δημαρχείο η Ελένη Λουκά φωνάζοντας εναντίον του κυρίου Σπίρτζη «Τούρκε, Γερμανοτσολιά, Μουσουλμάνε».

Δείτε το βίντεο:

Τη στιγμή που ο Χρήστος Σπίρτζης ήταν στο δημαρχείο και ενημερωνόταν από τους υπαλλήλους για την πορεία των αιτήσεων για αποζημιώσεις σε όσους επλήγησαν από τη θεομηνία στη Μάνδρα, εμφανίστηκε η Ελένη Λουκά!

Ο Χρήστος Σπίρτζης προσπαθούσε να συζητήσει με τους υπαλλήλους όταν άρχισαν να ακούγονται φωνές. Ήταν η Ελένη Λουκά που άρχισε να φωνάζει στον υπουργό ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Τον αποκάλεσε από «Γερμανοτσολιά» και «ομοφυλόφιλο» μέχρι… «Τούρκο μουσουλμάνο». 

Δείτε το στιγμιότυπο με την Ελένη Λουκά

Και αφού άνδρες της ασφάλειας του Χρήστου Σπίρτζη έβγαλαν από την αίθουσα την Ελένη Λουκά, ο υπουργός θέλησε να συνεχίσει τη συζήτηση. Μόνο που δεν τον… άφηναν! Τριξίματα, ήχοι κινητών διέκοπταν και εκνεύρισαν τον Χρήστο Σπίρτζη.

«Ήρεμα ρε παιδιά. Δεν ήρθαμε βόλτα, για δουλειά είμαστε εδώ» είπε εμφανώς εκνευρισμένος.

Η ενημέρωση

Κάποιοι από τους κατοίκους, δικαίως, διαμαρτύρονται γιατί οι φωτογραφίες τους ζητήθηκαν αφού είχαν καθαρίσει τα σπίτια τους και έτσι δεν αποτυπώνεται το μέγεθος της καταστροφής.

Οι υπάλληλοι εξήγησαν τη διαδικασία στον Χρήστο Σπίρτζη. Ο οποίος διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει γραφειοκρατική διαδικασία για να πάρουν οι πληγέντες την αποζημίωση των 5.000 ευρώ.

«Πρέπει η Μάνδρα να αποκαταστήσει τις υποδομές που ανεύθυνα για πάρα πολλά χρόνια ήταν και ελλιπείς και όσες υπήρχαν οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Όπως διαπιστώσατε δεν υπάρχει γραφειοκρατική διαδικασία. Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν συνιδιοκτησίες, αυθαίρετα χτίσματα, δεν μπορεί το βοήθημα να γίνει ευκαιρία όπως έγινε σε παλαιότερες καταστροφές και να μοιράζεται σε αυτούς που δεν είναι πραγματικοί δικαιούχοι. Είμαστε ικανοποιημένοι με τον τρόπο που κυλάει η διαδικασία πρώτον γιατί όπως έχετε διαπιστώσει και εσείς δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος να περιμένει, δεύτερον γιατί την επόμενη μέρα αφότου ξεκίνησε η διαδικασία έγιναν εκταμιεύσεις παρότι δεν βρήκαμε ανταπόκριση από τις τράπεζες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ερωτηθείς για τα αντιπλημμυρικά έργα ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει αυτή η συζήτηση επ’ ευκαιρία μίας φυσικής καταστροφής.

[newsit]

Τη Μάνδρα επισκέπτεται ο Χρήστος Σπίρτζης

Δείτε #LIVE: Τη Μάνδρα επισκέπτεται ο Χρήστος Σπίρτζης #protothema

Δημοσιεύτηκε από protothema.gr στις Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News