Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
ΕλλάδαΈλενα Ακρίτα για Γεωργούλη: «Τουλάχιστον όμως, αυτός παραιτήθηκε αμέσως… Όχι σαν τον...

Έλενα Ακρίτα για Γεωργούλη: «Τουλάχιστον όμως, αυτός παραιτήθηκε αμέσως… Όχι σαν τον Λιγνάδη»

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες μετά την είδηση ότι ο Αλέξης Γεωργούλης παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από καταγγελία που έγινε σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση.

Η Έλενα Ακρίτα θέλησε να τοποθετηθεί σε όλο αυτό το ζήτημα συγκρίνοντας την κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και την υπόθεση Γεωργούλη με την υπόθεση Λιγνάδη.

«Τουλάχιστον όμως, αυτός παραιτήθηκε αμέσως… Όχι σαν τον Λιγναδη»

«Δεν υπάρχει αριστερό και δεξιό πρόσημο στην παρενόχληση. Αν αποδειχτεί ότι ο Αλέξης Γεωργούλης όντως παρενόχλησε άτομο πριν τρία χρόνια, να δικαστεί και να καταδικαστεί. Τουλάχιστον όμως, αυτός παραιτήθηκε αμέσως.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε αστραπιαία αντανακλαστικά. Όχι σαν τον Λιγνάδη.

Που είχε γαντζωθεί στην καρέκλα με την κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια ενώ βοούσε το σύμπαν για τα τέρατα και τα σημεία για τα οποία πρωτοδίκως καταδικάστηκε.

Και τώρα σουλατσάρει ελεύθερος. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Να χτυπιέστε κάτω, δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Το ρεπορτάζ της Σταματίνας Τσιμτσιλή

Στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη αναφέρθηκε η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η οποία μάλιστα ανέφερε ότι έκανε και ρεπορτάζ στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η παρουσιάστρια έκανε τη δική της τοποθέτηση γύρω από το ζήτημα που έχει προκύψει, με αφορμή και μία συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στην εκπομπή της ο Αλέξης Γεωργούλης τον Οκτώβριο του 2022, όπου είχε αναφερθεί ο ίδιος στην κακοποιητική συμπεριφορά στον χώρο εργασίας.

«Την ερώτηση για την κακοποιητική συμπεριφορά την έθεσε η Όλγα (Λαφαζάνη) ενώ ήταν εις γνώσιν του Αλέξη Γεωργούλη ότι εκκρεμεί μία καταγγελία σε βάρος του.

Δεν το ήξερε κανείς στην Ελλάδα, γιατί η εισαγγελέας στο Βέλγιο δεν είχε ζητήσει ακόμα την άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Έπρεπε να γίνει σχετική έρευνα», ανέφερε αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Επειδή λίγο το συζήτησα με νομικούς κύκλους, το να ζητήσει ο ίδιος την άρση της βουλευτικής του ασυλίας, όταν έχει ήδη ζητηθεί από την εισαγγελέα, είναι και λίγο σαν να θες να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις.

Έβγαλε την ανακοίνωση εκ των υστέρων, ενώ ήξερε ότι υπάρχει η καταγγελία τρία χρόνια πριν.

Είναι σαν να λέει ότι τώρα το έμαθε», τονίζει η παρουσιάστρια.

«Εγώ αυτό που έμαθα είναι ότι δεν έπεισαν οι εξηγήσεις του. Ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δείξει ανοχή σε κάποια πρόσωπα όταν βλέπει ότι ίσως υπάρχει μία άλλη άποψη αλλά σε τέτοιες περιπτώσεις βίας, κακοποίησης και επίθεσης σε βάρος ενός ανθρώπου φυσικά και δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή», επισημαίνει η Σταματίνα Τσιμτσιλή στη συνέχεια.

«Για να είμαστε δίκαιοι, στον καλλιτεχνικό χώρο με ένα πρόχειρο ρεπορτάζ που έκανα μιλώντας με συναδέλφους, ρώτησα: έχει ακουστεί ποτέ ότι ο Γεωργούλης είχε τέτοια συμπεριφορά; Μου λένε: όχι. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει κάτι για το παρόν. Τώρα αν στο Ευρωκοινοβούλιο έδειξε ένα άλλο πρόσωπο, θα φανεί», ανέφερε κλείνοντας η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

Τα πιο σημαντικά