Ελεύθερος επαγγελματίας όποιος άνεργος ζητιανεύει στη Γερμανία

3 Δεκεμβρίου, 2017 5:02 ΜΜ
More videos

Μια είδηση που δημοσιεύτηκε στην γαλλική εφημερίδα Le Monde κέντρισε το ενδιαφέρον της ανταποκρίτριας στο Παρίσι, Μαρίας Δεναξάς η οποία την ανέδειξε με μια ανάρτησή της στα social media. Ωστόσο η είδηση που σχολιάζει δεν αφορά τη γαλλική επικαιρότητα αλλά τη γερμανική.Σε κάθε περίπτωση όμως προκαλεί πολλά σχόλια.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της, και βάσει του δημοσιεύματος της Le Monde, στη Γερμανία ένας άνεργος που ζητιανεύει για να κερδίσει τα της επιβίωσης θεωρείται…ελεύθερος επαγγελματίες και θα πρέπει να κόβει αποδείξεις, να δηλώνει το ποσό της επαιτείας, σύμφωνα με τις αρχές.

«Ένας μακροχρόνια άνεργος στο Ντόρτμουντ, που ζητιάνευε στην είσοδο σούπερ μάρκετ για να ζήσει εκείνος και η σύζυγος του, είδε το πενιχρό επίδομα αλληλεγγύης να του μειώνεται κατά 300ευρώ, επειδή οι αρχές τον εντόπισαν να ζητιανεύει χωρίς να κόβει αποδείξεις.

 Μάλιστα θεωρούν ότι φοροδιαφεύγει γιατί δεν δηλώνει τα χρήματα που του αφήνουν οι περαστικοί στην εφορία.

Τέλος, τον προειδοποίησαν πως αν δεν συμμορφωθεί θα του κόψουν εξ ολοκλήρου το επίδομα αλληλεγγύης γιατί η επαιτεία για τους Γερμανούς θεωρείται ελεύθερο επάγγελμα!

Οι αρχές υπολόγισαν ότι κερδίζει 10 ευρω τη μέρα επί 30 μέρες το μήνα= -300 ευρώ!» αναφέρει στην ανάρτησή της η Μ.Δεναξά, κάνοντας απόδοση του δημοσιεύματος της εφημερίδας και σχολιάζοντας στο τέλος: «Η διαστροφή σε όλο της το (γερμανικό) μεγαλείο!».


[enikos] [huffpost]

Ακολουθήστε μας στο facebook: