Έλαβε ένα μήνυμα καθώς οδηγούσε. Λίγα λεπτά αργότερα συνέβη κάτι τρομερό

18 Οκτωβρίου, 2015 5:29 ΜΜ
More videos

Η Liz Marks ήταν μια όμορφη δημοφιλής έφηβη από το Maryland της Αμερικής. Η ζωή της κυλούσε φυσιολογικά και όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της έκανε όνειρα για το μέλλον και διασκέδαζε. Όπως οι περισσότεροι έφηβοι, έτσι και η Liz πίστευε ότι ήταν ανίκητη, μέχρι το 2012, όπου η ζωή της άλλαξε με τον πιο άσχημο τρόπο.

Όταν ήταν 17 ετών η Liz έλαβε ένα μήνυμα στο κινητό, ενώ οδηγούσε. Προσπαθώντας να δει το μήνυμα τράκαρε με ένα φορτηγό που περίμενε για να στρίψει αριστερά. Ευτυχώς η κοπέλα επέζησε από το ατύχημα. Ωστόσο, τα ψυχικά και σωματικά σημάδια θα την ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής της. Πέρασε πολλούς μήνες στην εντατική. Το πρόσωπό της θα είναι για πάντα σημαδεμένο, έχασε την όρασή της στο ένα μάτι και η λίστα συνεχίζεται. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, σταδιακά οι φίλοι της άρχισαν να απομακρύνονται με αποτέλεσμα να την κατακλύσει ένα αίσθημα απελπισίας.

Το 2014 η Liz μαζί με την μητέρα της ένωσαν τις δυνάμεις τους για να κάνουν ένα βίντεο με θέμα την επιπόλαιη οδήγηση. Το βίντεο είναι τόσο συγκινητικό και φυσικά έγινε αμέσως viral.

Πριν το ατύχημα η Liz ήταν μια τυπική έφηβη: δημοφιλής, κοινωνική και κολλημένη με τα social media. “ Χρησιμοποιούσα το κινητό μου κάθε λεπτό, κάθε ώρα, κάθε μέρα..αν δεν το χρησιμοποιούσα για λίγο ένιωθα μοναξιά”.

distracted-driving-marks-selfie1-600x339

Η ίδια και οι φίλες της είχαν ακούσει για τους κινδύνους του να στέλνεις μήνυμα ενώ οδηγείς, αλλά τους αγνόησαν. “ Νόμιζα ότι ήμουν ανίκητη. Προφανώς, έκανα λάθος”.

1414938774268_Image_galleryImage_image003_png-600x423

Όταν ήταν 17 ετών η Liz έστειλε ένα μήνυμα, ενώ οδηγούσε, με αποτέλεσμα να τρακάρει με ένα φορτηγό, που περίμενε να στρίψει αριστερά στην στροφή.

texting-while-driving2-600x399

Η ζωή της δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια, εξαιτίας ενός μηνύματος. Πέρασε πολλούς μήνες στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

picmonkey-collage1-600x186

Λόγω του ατυχήματος όχι μόνο έχει μόνιμα σημάδια στο πρόσωπό της, αλλά έχασε και την όραση της στο ένα μάτι της. Έχασε την αίσθηση της όσφρησης και αντιμετωπίζει προβλήματα με την ακοή της. Επίσης, έχασε την ικανότητα να κλαίει και να μπορεί να κοιμηθεί φυσιολογικά.

f3-600x335

Οι φίλοι της Liz άρχισαν σταδιακά να απομακρύνονται από κοντά της. Η μητέρα της Betty, θυμάται μια ανάρτηση που είχε κάνει η κόρη της στο Facebook, γράφοντας “ Μπορεί κάποιος να μου κάνει παρέα σήμερα. Δεν έχω κανέναν φίλο”.

1414939631303_wps_30_image002_png-600x393

Το 2014 η Liz και η μητέρα της σε συνεργασία με το τμήμα Ασφαλούς Οδήγησης του Υπουργείου Μεταφορών της Αμερικής, έφτιαξαν ένα βίντεο σχετικά με την επιπόλαιη οδήγηση.

1414939675890_wps_31_image003_png-600x400

Το βίντεο έγινε κατευθείαν viral, και από τότε μητέρα και κόρη ταξιδεύουν σε όλη την Αμερική, δίνοντας ομιλίες για τις επιπτώσεις της επιπόλαιης οδήγησης.
Στο παρακάτω βίντεο η Liz και η μητέρα της παρακαλούν τον κόσμο να μην στέλνει μηνύματα, ενώ οδηγεί. “Αν λάβεις ένα μήνυμα μην το ασχοληθείς μαζί του”, αναφέρουν. “Δεν αξίζει τον κόπο”.

Ακολουθήστε μας στο facebook: