Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΕκτός σχολείου ο καθηγητής που πρόσβαλε μαθητή επειδή φορούσε φούστα

Εκτός σχολείου ο καθηγητής που πρόσβαλε μαθητή επειδή φορούσε φούστα

Εκτός σχολείου με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης ο καθηγητής που πρόσβαλε μαθητή στο Μουσικό Γυμνάσιο Ιλίου γιατί φορούσε φούστα – Τι αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων

Εκτός σχολείου βρίσκεται ο καθηγητής που πρόσβαλε μαθητή στο Μουσικό σχολείο Ιλίου γιατί φορούσε φούστα, σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Ως ένδειξη συμπαράστασης στο μαθητή, οι συμμαθητές του προσήλθαν στο σχολείο με φούστες.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Άννα Χρονοπούλου, ο καθηγητής τέθηκε εκτός σχολείου με πρωτοβουλία της Διεύθυνσης του Γυμνασίου, ενώ τόνισε ότι «κινήθηκε η διαδικασία με πρωτοβουλία της διεύθυνσης. Δεν χρειάστηκε να μπούμε εμείς (ως Σύλλογος) καν στην διαδικασία».

Η ίδια αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για το περιστατικό και σημείωσε: «Πράγματι υπήρξε μια διαμαρτυρία των μαθητών στο σχολείο. Τα πράγματα δεν είναι όπως έχουν παρουσιαστεί στα μέσα ενημέρωσης» και τόνισε πως ο Σύλλογος Γονέων «δεν επιθυμεί να αναλύσει το περιστατικό».

Συνέχισε λέγοντας ότι «οφείλουμε να καταδικάζουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά, ρατσιστική και παρενοχλητική και πρωτίστως θα την χαρακτηρίσουμε αντιπαιδαγωγική».

Σημείωσε πως αν στα σχολεία υπήρχαν μόνιμοι ψυχολόγοι τότε τέτοια προβλήματα δεν θα παρατηρούνταν, ενώ τέλος επανέλαβε πως ο Σύλλογος κατακρίνει τέτοιες συμπεριφορές, τονίζοντας πως είναι στο πλευρό των παιδιών.

Υπενθυμίζεται πως για το περιστατικό διατάχθηκε έρευνα από το γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση.

Τα πιο σημαντικά