Εκτός από κεταμίνη, εντοπίστηκαν λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη στο αίμα της Τζωρτζίνας

2 Απριλίου, 20224:02 ΜΜ

Εκτός από κεταμίνη, εντοπίστηκαν λιδοκαΐνη και πριλοκαΐνη στο αίμα της Τζωρτζίνας

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, την ώρα που η 33χρονη μητέρα τους, Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στο κρατητήριο κατηγορούμενη για τον θάνατο του μεγαλύτερου της παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας και αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα στην ανακρίτρια. Όπως προκύπτει από τον τοξικολογικό έλεγχο ο οποίος πραγματοποιήθηκε από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, εντοπίστηκαν και άλλες ουσίες αναισθητικές ουσίες εκτός της «θανατηφόρας» κεταμίνης.

Όπως αναφέρει το eReportaz.gr και ο δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός, εκτός από τις βενζοδιαζεπίνες ανευρεθήκαν και άλλα αναισθητικά εκτός της κεταμίνης, όπως η λιδοκαϊνη και η πριλοκαϊνη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πλέον και οι συγκεκριμένες ουσίες έχουν μπει στο στόχαστρο και αναμένεται να πραγματοποιηθεί ποσοτικός έλεγχος.

Το ημερήσιο δελτίο με τα φάρμακα που λάμβανε η Τζωρτζίνα μέχρι και την κατάληξη της

Τι είναι οι συγκεκριμένες ουσίες

Σε ότι αφορά τις ουσίες οι οποίες πλέον ερευνώνται (σε ότι αφορά την ποσότητά τους) και ενδεχομένως να προσδώσουν νέο ενδιαφέρον στο θρίλερ της Πάτρας σημειώνεται ότι:

Η λιδοκαΐνη (lidocaine) είναι τοπικό αναισθητικό και ανήκει στην κατηγορία των αμινοαμιδίων. Προκαλεί αναστρέψιμο αποκλεισμό της μετάδοσης των ώσεων κατά μήκος των κεντρικών και περιφερικών νευρικών οδών. Η δράση τους πιστεύεται ότι οφείλεται σε αναστολή της διόδου των ιόντων νατρίου στις κυτταρικές μεμβράνες με αποτέλεσμα επιβράδυνση της αποπόλωσης σε βαθμό που δεν αναπτύσσεται δυναμικό ενέργειας.
Η πριλοκαΐνη (prilocaine) δεσμεύεται στην ενδοκυτταρική επιφάνεια των διαύλων νατρίου και μπλοκάρει την επακόλουθη εισροή νατρίου εντός του κυττάρου με αποτέλεσμα τον περιορισμό της μετάδοσης του ηλεκτρικού ερεθίσματος. Το μπλοκ είναι αναστρέψιμο και όταν η πριλοκαΐνη διαχέεται μακριά από το κύτταρο, η λειτουργία του διαύλου νατρίου αποκαθίσταται, όπως και η ομαλή μετάδοση των νευρικών ώσεων.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News