Εκθειάζει το φάρμακο των Ελλήνων ο Τραμπ: «Το Regeneron ήταν το κλειδί της θεραπείας μου- Δωρεάν για όλους»

8 Οκτωβρίου, 2020 9:46 ΠΜ
More videos

O Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σε νέο του διάγγελμα προς τον Αμερικανικό λαό μίλησε και για τον κορωνοϊό και για την θεραπευτική αγωγή που ακολούθησε.

Ο Τραμπ, όπως φαίνεται στο βίντεο, εμφανίστηκε με έντονο μέικ απ και ξεκίνησε λέγοντας «φαντάζομαι ότι με αναγνωρίζεται, είμαι ο αγαπημένος σας πρόεδρος», ενώ αναφέρθηκε στο διάστημα που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο.

Για τη νοσηλεία του έκανε ειδική μνεία σε ένα συγκεκριμένο φάρμακο που του έδωσαν οι γιατροί, το φάρμακαο της Regeneron, για το οποίο είπε ότι μέσα σε τρεις μέρες ένοιωσε πολύ καλύτερα «όπως νοιώθω τώρα».

Παράλληλα, επαίνεσε γιατρούς και σώματα ασφαλείας και συνέχισε λέγοντας πως «δεν καιγόμουν από πυρετό, αλλά μέσα σε σύντομο διάστημα μου έδωσαν το Regeneron και ένοιωσα καλά αμέσως. Ηταν απίστευτο. Εχουμε και ένα παρόμοιο φάρμακο από την Eli Lilly. Προσπαθούμε να τα κάνουμε διαθέσιμα για όλους, για επείγουσες ανάγκες», ενώ ισχυρίστηκε πως σύντομα όσοι ασθένησαν θα θεραπευτούν γιατί σκοπεύει να προωθήσει την παραγωγή των δύο φαρμάκων που δεν έχουν την άδεια της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, την FDA.

«Έχουμε πλήρως έτοιμη τη διαδικασία επείγουσας έγκρισης» σημείωσε ο Τραμπ, ο οποίος ισχυρίστηκε πως το γεγονός ότι κόλλησε κορωνοϊό ήταν ένα «δώρο Θεού».

Χαρακτηριστικά ανάφερε «Θέλω να έχετε την ίδια θεραπεία που είχα κι εγώ και ένοιωσα καλά. Νομίζω ότι ήταν δώρο Θεού ότι μολύνθηκα από τον κορωνοϊό. Μολύνθηκα, άκουσα για το φάρμακο και είναι εκπληκτικό το πώς λειτούργησε» και υποσχέθηκε πως θα το διανείμει δωρεάν. Και στο τέλος φυσικά κατηγόρησε την Κίνα για άλλη μία φορά για την πανδημία.