Ελικόπτερο τύπου Erickson που επιχειρούσε στην φωτιά στον Ασπρόπυργο έκανε αναγκαστική προσθαλάσσωση στον κόλπο της Ελευσίνας – Σώοι οι τρεις χειριστές
Κατέπεσε πριν από λίγο πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Erickson στη θαλάσσια περιοχή στον κόλπο της Ελευσίνας. Οι τρεις επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να περισυλλεχθούν από τη θάλασσα.
Δείτε φωτογραφία από το σημείο:
Το ελικόπτερο επιχειρούσε να πάρει νερό και πίσω του, σε μεγαλύτερο ύψος, βρισκόταν και δεύτερο ελικόπτερο για την ίδια διαδικασία ανεφοδιασμού με νερό. Αγνωστο πώς, το ελικόπτερο υποχρεώθηκε σε προσθαλάσσωση. Τα αίτια που οδήγησαν στην αναγκαστική προσθαλάσσωση είναι μέχρι στιγμής άγνωστα.
Το ελικόπτερο, που είναι μισθωμένο επιχειρούσε στη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Ημερος Τόπος του Ασπροπύργου, σε χαμηλή βλάστηση.
Φωτιά σε βιομηχανική περιοχή στον Ασπρόπυργο – Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 2 ελικόπτερα
Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές
Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στον Ήμερο Τόπο στον Ασπρόπυργο.
Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 2 ελικόπτερα, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ.
Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση, ενώ δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.
#Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στην θέση Ήμερος Τόπος, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Κινητοποιήθηκαν 38 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 1ης ΕΜΟΔΕ, 13 οχήματα και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 22, 2025