Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΈκτακτο – Δεν ανήκει στον άτυχο Μάριο το κρανίο που βρέθηκε στην...

Έκτακτο – Δεν ανήκει στον άτυχο Μάριο το κρανίο που βρέθηκε στην Μαγούλα

Σε έναν μεσήλικα άντρα ηλικίας 40-50 ετών κι όχι στον άτυχο οπτομέτρη Μάριο Παπαγεωργίου που δολοφονήθηκε το 2012 σε ηλικία 26 χρονών, φαίνεται να ανήκει πιθανόν το κρανίο που βρέθηκε –ύστερα από έρευνα της εκπομπής του MEGA «Φως στο Τουνελ» – στην περιοχή της Μαγούλας προ μερικών ημερών.

  • Αυτό φαίνεται να έχει προκύψει, όπως παρουσιάζει το in, από την αρχική έρευνα στο μακάβριο εύρημα ειδικών ανθρωπολόγων του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ενώ υπάρχει συνεχής έρευνα για την υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ίδια πρώτη εξέταση έχει διαπιστωθεί ότι μία οπή που υπάρχει στο κρανίο δεν σχετίζεται με πλήγμα από σφαίρα όπως φαινόταν ή εκτιμήθηκε αρχικά , αλλά από μία πιθανή ιατρική επέμβαση. Με τις σχετικές έρευνες ωστόσο να συνεχίζονται . Με οριστικές απαντήσεις για την ταυτότητα του ατόμου στον οποίο ανήκε το κρανίο –κι ορισμένα οστά που βρέθηκαν σε κοντινό σημείο- να δοθεί από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. μέσω εξέτασης DNA.

Σημειώνεται ότι το κρανίο βρέθηκε μετά από υπόδειξη , με σημαντική «ακρίβεια» , κρατουμένου στις φυλακές που ωστόσο προκάλεσε ορισμένα ερωτήματα στα στελέχη της ΕΛΑΣ που ερευνούν την υπόθεση. Με το «θρίλερ» για την τύχη της σωρού του 26χρονου να συνεχίζεται και με 6-7 σχετικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια (ΣΣ με ανεύρεση σκελετών σε απομακρυσμένες περιοχές , κατεστραμμένων οχημάτων και ορισμένες πληροφορίες κυρίως από φυλακές κλπ)να μην έχουν δυστυχώς αποδώσει.

  • Ο 26χρονος εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012, όταν βρισκόταν με τη μητέρα του στο Διακοφτό Αχαΐας, όπου μετέβη εσπευσμένα από την Αθήνα με το αυτοκίνητό του προκειμένου να συναντήσει τον 75χρονο Πέτρο Μιχαλεάκο που ήταν οικογενειακός φίλος και στον οποίο εκμυστηρευόταν τα προσωπικά προβλήματα του. Την επόμενη ημέρα ένας συνεργάτης του 75χρονου τηλεφώνησε στη μητέρα του 26χρονου αναφέροντας πως έχουν απαγάγει τον γιο της και απαίτησε ως «λύτρα» το χρηματικό ποσό των 620.000 ευρώ.

Οι «επαφές» των απαγωγέων με τη μητέρα συνεχίστηκαν ως τις 17 Αυγούστου 2012. Στις 16 Οκτωβρίου της ίδια χρονιάς συνελήφθησαν επτά άτομα (ηλικίας 48 έως 75 ετών, όλοι ημεδαποί) που σχεδίαζαν την αρπαγή της μητέρας του 26χρονου ή της ληστείας της για να της αποσπάσουν τα 300.000 ευρώ που φέρεται να είχε συγκεντρώσει.

Όμως οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων συσχετίστηκαν με την δεύτερη φάση της ληστείας στην μητέρα του.

  • Μέχρι σήμερα για την πρώτη φάση , την απαγωγή και την δολοφονία του Μάριου Παπαγεωργίου θεωρείται βέβαια η εμπλοκή μόνο του 75χρονου Πέτρου Μιχαλεάκου.

Ανάμεσα σε αυτούς έναν πρώην υπάλληλο security, έναν καταστηματάρχη με κινητά κοντα στην Γ’ Σεπτεμβρίου, ενός πρώην υπαλλήλου εταιρείας αυτοκινήτων στον Άλιμο, έναν πρώην δημοτικό σύμβουλο, έναν υπάλληλο νοσοκομείου και πρώην αστυνομικό) για άμεση συνέργεια στην ανθρωποκτονία του 26χρονου. Χωρίς η δικαστική έρευνα να έχει ολοκληρωθεί ακόμη με τους υπόπτους να αρνούνται τις κατηγορίες.

Τα πιο σημαντικά