Απόφαση Πανελλαδικής επιτροπής αγροτών: «Ναι στον ουσιαστικό διάλογο, ανυποχώρητοι στον αγώνα»
Θετική ήταν η απόφαση των αγροτών για συνάντηση με τον πρωθυπουργό και όπως αποφάσισαν στην πανελλαδική συνάντηση στο μπλόκο της Νίκαιας δεν προχωρήσουν σε συλλαλητήριο στην Αθήνα.
Την απόφαση να προσέλθουν στον διάλογο με τον πρωθυπουργό έλαβαν, πριν από λίγο οι αγρότες που συμμετέχουν στην πανελλαδική σύσκεψη που πραγματοποείται στη Νίκαια, τονίζοντας ωστόσο ότι παραμένουν στις “επάλξεις” των μπλόκων.
Τα τρακτέρ θα παραμείνουν στους δρόμους περιμένοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης με την κυβέρνηση και αμέσως μετά, ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων, θα προχωρήσουν στη διενέργεια νέων συνελεύσεων για να καταλήξουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων μέχρι την τελική δικαίωση, σύμφωνα με το thesspost.gr.
Ωστόσο, η Πανελλαδική Επιτροπή, έπειτα από εκτενή συζήτηση και αξιολόγηση των τρεχουσών συνθηκών, αποφάσισε να απορρίψει την πρόταση για τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου στην Αθήνα.
Σύμφωνα με την εκτίμησή της, τη δεδομένη χρονική στιγμή μια τέτοια κινητοποίηση δεν θα μπορούσε να προσφέρει ουσιαστικά νέα δυναμική ή απτά αποτελέσματα στον αγώνα των αγροτών.
Αντιθέτως, κρίθηκε ότι οι μέχρι τώρα δράσεις και μορφές πίεσης παραμένουν πιο αποτελεσματικές, ενώ προτεραιότητα δίνεται στη συνέχιση του συντονισμού σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και στην ενίσχυση του διαλόγου με τους αρμόδιους φορείς.
Η Επιτροπή τόνισε ότι οι αποφάσεις θα επανεξεταστούν ανάλογα με τις εξελίξεις, με βασικό στόχο την προάσπιση των συμφερόντων του αγροτικού κόσμου με τον πιο αποδοτικό τρόπο.
