«Έκρηξη» τουρισμού στην Ελλάδα προτού ξεκινήσει καν η σεζόν – Συνωστισμός και τεράστιες ουρές στην Ακρόπολη

1 Μαΐου, 202312:18 ΠΜ

Όλα «δείχνουν» νέο έτος-ρεκόρ στον τουρισμό

Με τους καλυτέρους οιωνούς ξεκίνησε η φετινή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα. Τα πρώτα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, με τις εκτιμήσεις να μιλούν για νέο έτος – ρεκόρ, με την Αθήνα να έρχεται ψηλά στις προτιμήσεις.

«Μαγνήτης» για τους ξένους επισκέπτες πριν την απόβαση στα ελληνικά νησιά είναι η Ακρόπολη, όπου σήμερα έγινε το… αδιαχώρητο.

Το Star βρέθηκε στην περιοχή και κατέγραψε τεράστιες ουρές. Χιλιάδες τουρίστες από τη Βραζιλία, το Ισραήλ, τη Λευκορωσία και κάθε γωνιά του κόσμου κατακλύζουν, μόλις στις 30 Απριλίου  την Αθήνα και επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η φετινή τουριστική χρονιά θα ξεπεράσει το ρεκόρ εσόδων του 2019.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, σε αντίθεση με άλλα ιστορικά μνημεία του κόσμου,  ακόμη και όσοι έχουν κλείσει ηλεκτρονικά το εισιτήριό τους αναγκάζονται να περιμένουν στην ουρά για αρκετή ώρα καθώς υπάρχει μόνο μία είσοδος.

«Δυστυχώς λόγω της μορφολογίας του βράχου της Ακρόπολης δεν μπορούν να υπάρξουν δύο και τρεις ταυτόχρονοι είσοδοι για το κοινό, γιατί πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η ασφάλεια και του χώρου και του κόσμου» δήλωσε στο Star o Γρηγόρης Βαφειάδης, αρχαιολόγος και γενικός γραμματέας της ΠΟΕ – ΥΠΠΟ.

Ουρές και στις τουαλέτες  – Προβλήματα ξανά με το αναβατόριο

«Οι τουαλέτες στην Ακρόπολη είναι ανεπαρκέστατες, δημιουργούνται και εκεί ουρές. Φανταστείτε ένας άνθρωπος να περιμένει μισή ώρα για να πάει τουαλέτα, πρέπει να κοιτάξουμε την καθαριότητα και το αναβατόριο να λειτουργεί. Χθες συνάδελφός μου είπε ότι είχε πελάτη ΑΜΕΑ και δε λειτουργούσε το αναβατόριο» δήλωσε στο Star , από την πλευρά του, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, Κρίτων Πιπεράς.

Σημειώνεται πως παρά τα όποια προβλήματα, μετά την πανδημία η Ελλάδα είναι πρώτη στις προτιμήσεις για Γάλλους, Άγγλους, Γερμανούς και Σκανδιναβούς, ενώ Αμερικανοί και Καναδοί μπορούν πλέον να ταξιδεύουν με απευθείας πτήσεις στην Αθήνα. Το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου οι τζίροι σε καταλύματα και εστίαση ήταν αυξημένοι κατά +27,03% και +20,39% αντίστοιχα σε σύγκριση με το πρώτο δίμηνο του 2022. 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News