Έκρυψαν μια κάμερα στην φωλιά ενός αετού. Αυτό που κατέγραψαν είναι μοναδικό.

13 Μαρτίου, 20152:03 ΜΜ
More videos

Στην πόλη Hanover της Πενσυλβανία των ΗΠΑ μια επιτροπή κατοίκων τοποθέτησε με νόμιμη άδεια μια κάμερα σε μια φωλιά αετού έτσι ώστε να αναμεταδώσει τον τρόπο που κλωσάει τα αυγά του.

Η κρυφή κάμερα εγκαταστάθηκε στην φωλιά πριν γεννηθούν τα αυγά και φαίνεται να περνάει απαρατήρητη από αυτά τα επιβλητικά πουλιά.

Πριν το ζευγάρωμα, εκτελούνται εναέριες επιδείξεις εντυπωσιασμού που, πολλές περιλαμβάνουν γυροπέταγμα πάνω από την επικείμενη φωλιά, πτήσεις με εμπλοκή των γαμψωνύχων και προσφορά τροφής από το αρσενικό στο θηλυκό.

Κατασκευάζουν τις φωλιές τους, που ονομάζονται διεθνώς έριις (eyries), σε ψηλά δέντρα ή σε ψηλά βράχια. Τα περισσότερα είδη γεννούν δύο αβγά, με διαφορά 3-4 ημερών, με αποτέλεσμα να υπάρχει διαφορά μεγέθους και, συνήθως, το μεγαλύτερο σκοτώνει το μικρότερο, ένα φαινόμενο που ονομάζεται Καϊνισμός (Fratricide) που, ανάλογα με το είδος, μπορεί να είναι υποχρεωτικός ή μη υποχρεωτικός. Οι γονείς σπάνια επεμβαίνουν στο φαινόμενο.

Τα αβγά είναι συνήθως άσπρα, στικτά με κόκκινες ή καφέ κηλίδες και οι νεοσσοί που ονομάζονται αετιδείς είναι καλυμμένοι με λεπτό, λευκό χνούδι, που δίνει αργότερα τη θέση του σε ένα σκούρο και, αργότερα στο πρώτο πτέρωμα που ξεκινάει από τους ώμους.

Ο αετός τυπικά αρχίζει να σχηματίζει την φωλιά του τον Ιανουάριο, εφόσο η φωλιά είναι καλή κατασκευή ο αετός την χρησιμοποιεί για τα αυγά του για χρόνια.

0.-Nest-600x400

Αυτή η κάμερα εγκαταστάθηκε με κρατική άδεια και με ειδικές προδιαγραφές όπως ορίζουν στις Η.Π.Α. για τα είδη προς εξαφάνιση.

1.-Camera-600x400

Οι περισσότεροι αετοί ζευγαρώνουν εφ’όρου ζωής, ή για πολύ μεγάλες περιόδους, αλλά σε περίπτωση απωλείας του ενός συντρόφου, αυτός μπορεί γρήγορα να αντικατασταθεί.

4.-PA-Game-Eggs2-600x349

Οι γονείς αλλάζουν τακτικά θέση όταν κλωσάνε τα αυγά.

5.-PA-Game-Eggs-600x336

Φέτος στις Η.Π.Α. ο χειμώνας ήταν πολύ βαρύς το χιόνι κάλυψε την φωλιά του αλλά ο αετός δεν άφησε την θέση του προστατεύοντας και κλωτσώντας τα αυγά του. Πραγματική μια συγκλονιστική εικόνα.

6.-Twitter-HDOnTap-600x344

Δείτε το βίντεο που έβγαλαν και κοινοποιήστε γιατί σίγουρα είναι κάτι μοναδικό.

PennsylvaniaGameCommission Wikipedia
google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Tilestwra.com στο Google News