Εκπληρώθηκε η πρωτοβουλία της Γεννηματά! Παρουσία του συζύγου της τα εγκαίνια της πρώτης βιβλιοθήκης ασθενών στον «Ευαγγελισμό»

18 Νοεμβρίου, 202111:36 ΜΜ
More videos

Με την ιδέα της εκλιπούσας προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά να «παίρνει σάρκα και οστά» την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, εγκαινιάστηκε η πρώτη λογοτεχνική βιβλιοθήκη ασθενών στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός παρουσία του γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη και του Αντρέα Τσούνη συζύγου της Φώφης Γεννηματά.

Ειδικότερα, με την προτροπή της Φώφης Γεννηματά πριν λίγους μήνες, ο Τομέας Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων πήρε την πρωτοβουλία δημιουργίας λογοτεχνικών βιβλιοθηκών σε όλα τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα δικαιοδοσίας της 1ης ΥΠΕ.

Με τη στήριξη των μελών και των φίλων του Κινήματος Αλλαγής καθώς και εκδοτών, συγκεντρώθηκε ένας ικανός αριθμός βιβλίων ώστε να καλύψει τη δημιουργία αντίστοιχων βιβλιοθηκών. Σήμερα, εγκαινιάστηκε η πρώτη λογοτεχνική βιβλιοθήκη στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Η προσπάθεια υλοποίησης του στόχου για δημιουργία ανάλογων βιβλιοθηκών σε κάθε δημόσιο νοσοκομείο της χώρας θα συνεχιστεί με τη διάθεση των υπαρχόντων βιβλίων και με πρωτοβουλίες συγκέντρωσης νέων.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, την Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων Μαρία Δημητρακοπούλου–Σιούνα, παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Αναστάσιου Γρηγορόπουλου, της Υποδιοικήτριας της 1ης ΥΠΕ κας Μαρίζας Οικονόμου, του κ. Γιώργου Μπουλμπασάκου, Δ/ντή του 1ου Παθολογικού Τομέα – Δ/ντή της Πνευμονολογικής Κλινικής και του κ. Ανδρέα Τσούνη εκ μέρους της οικογένειας της Φώφης Γεννηματά.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε τα εξής:

«Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ και η Φώφη Γεννηματά πίστευε βαθιά σε αυτό. Έδωσε πολλές μάχες για την ενίσχυση του, αλλά και για την στήριξη των ανθρώπων του, των γιατρών και των νοσηλευτών. Πίστευε, όμως παράλληλα, και στο ανθρώπινο του πρόσωπο. Μετά από δική της πρωτοβουλία προ μηνών, και με τη σημαντική δουλειά του Τομέα Εθελοντισμού του Κινήματος Αλλαγής, έχουμε τη χαρά, μαζί με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, να εγκαινιάσουμε σήμερα την λογοτεχνική βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Σε μία προσπάθεια να αποτελέσει μια συντροφιά στους νοσηλευόμενους που δοκιμάζονται αλλά και στους εργαζόμενους του, που δίνουν την μάχη από την πρώτη γραμμή. Μια πρωτοβουλία που θα συνεχίσουμε, για να τιμήσουμε την ίδια και την παρακαταθήκη της».

 

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News