Εκπληκτικές φωτογραφίες αεροπλάνου την στιγμή που σπάει το φράγμα του ήχου

4 Ιουλίου, 20175:43 ΜΜ
More videos

Αυτές οι εκπληκτικές φωτογραφίες δείχνουν μαχητικά F-22 να πετούν στον ουρανό.

Ένας συνδυασμός θερμοκρασίας, ταχύτητας και πίεσης του αέρα, μπορούν να προκαλέσουν τη δημιουργία σύννεφων γύρω από τα αεριωθούμενα αεροσκάφη, τα οποία έχουν καταγραφεί με εκπληκτική λεπτομέρεια.

Αυτές οι εκπληκτικές φωτογραφίες δείχνουν μαχητικά F-22 να πετούν στον ουρανό. Ένας συνδυασμός θερμοκρασίας, ταχύτητας και πίεσης αέρα, μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία σύννεφων γύρω από τα αεριωθούμενα αεροσκάφη, τα οποία έχουν καταγραφεί με εκπληκτική λεπτομέρεια.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον 53χρονο επαγγελματία φωτογράφο, Τζέιμς Ουίντερς στο Μαϊάμι, από την κορυφή ενός 18όροφου κτιρίου.

Οι εικόνες δείχνουν τη στιγμή που το νερό εξατμίζεται στον αέρα από τα αεροπλάνα, δημιουργώντας τα μικροσκοπικά σύννεφα.

“Τράβηξα τις φωτογραφίες από την κορυφή ενός 18όροφου κτιρίου, που είναι το ιδανικό ύψος για να μπορώ να βλέπω τους πιλότους. Από εκεί μπορώ να τραβήξω τις καλύτερες φωτογραφίες, τη στιγμή που τα αεροπλάνα σπάνε το φράγμα του ήχου. Το χνούδι ή ο ατμός γύρω από τα αεροπλάνα, είναι ένα είδος νέφους που προκαλείται από τη θερμοκρασία, την πίεση και το αεροσκάφος που πετάει πολύ κοντά στην ταχύτητα του ήχου”, αναφέρει ο φωτογράφος.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον 53χρονο επαγγελματία φωτογράφο, Τζέιμς Ουίντερς στο Μαϊάμι, από την κορυφή ενός 18οροφου κτιρίου.

Για να βγάλει τις φωτογραφίες χρησιμοποίησε έναν δικό του χειροποίητο εξοπλισμό.

Οι εικόνες δείχνουν τη στιγμή που το νερό εξατμίζεται στον αέρα από το αεροπλάνο, δημιουργώντας μικρά σύννεφα.

Τα σύννεφα δημιουργούνται από μια διαδικασία που δημιουργεί γρήγορα υδρατμούς στον αέρα, σε θερμοκρασίες στις οποίες μπορούν να συμπυκνωθούν. 

Υπάρχει λιγότερη πίεση στην επάνω πλευρά των πτερυγίων του αεροπλάνου, ένα φαινόμενο που γίνεται πιο έντονο καθώς το αεροπλάνο κάνει μανούβρες στον αέρα. Αυτό προκαλεί απότομη μείωση της θερμοκρασίας, η οποία επιτρέπει στα σταγονίδια νερού να μετατρέπονται σε σύννεφα.

Ο φωτογράφος περίμενε τα αεροπλάνα να περάσουν πάνω από το κτίριο για μια Αναμνηστική Αεροπορική Επίδειξη.

[dailymail]

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News