Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024
ΕλλάδαΈκοψαν το ρεύμα σε χήρα μητέρα με 5 παιδιά: «Δεν έχω τα...

Έκοψαν το ρεύμα σε χήρα μητέρα με 5 παιδιά: «Δεν έχω τα χρήματα, περιμένω τη σύνταξη του άνδρα μου»

Με εντολή ιδιωτικού παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας, το πρωί της Τρίτης 4/07/2023, έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι της μητέρας 4 ανήλικων παιδιών που προσφάτως έχασε τον άνδρα της.

Έκοψαν το ρεύμα σε χήρα μητέρα με 5 παιδιά

1 1

Η πολύτεκνη μητέρα έχασε τον άνδρα της τον περασμένο Μάρτιο, σε ηλικία 47 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Πέντε παιδιά είχε το ζευγάρι, ηλικίας 3 έως και 18 ετών, και ο θάνατος του συζύγου έφερε τα πάνω – κάτω στην οικογένεια, αφού σύνταξη για την χήρα δεν έχει ακόμη «βγει». Χθες το πρωί, Τρίτη 4/07/2023 μετά από εντολή ιδιωτικής εταιρείας παροχής, κόπηκε το ρεύμα στο σπίτι τους.

Η οικογένεια όφειλε 700 ευρώ από τον Ιανουάριο, οπότε και λόγω των εξόδων νοσηλείας και στη συνέχεια κηδείας, δεν μπορούσε να πληρώσει τον λογαριασμό.

«Υπάρχει ιδιωτική εταιρεία που στέλνει συνεχώς εξώδικα στον ΔΕΔΔΗΕ για διακοπή ηλεκτροδότησης σε όσους χρωστάνε» δηλώνει στην εφημερίδα «Πελοπόννησο» ο συνδικαλιστής της ΔΕΗ Θεόδωρος Κανελλόπουλος.

Η οικογένεια, μάνα και 5 παιδιά, εκ των οποίων τα 4 ανήλικα, έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μαρίας Παπαγιαννακοπούλου.

«Δεν έχω τα χρήματα, περιμένω τη σύνταξη του άνδρα μου»

0 1

«Μου είπαν να δώσω 200 € για να κάνω δόσεις και να γίνει η επανασύνδεση, αλλά δεν έχω τα χρήματα. Περιμένω την σύνταξη του άνδρα μου… » είπε στην «Π» η πολύτεκνη μητέρα.

Στο ζήτημα παρενέβη ο Κανελλόπουλος ο οποίος εξέτασε εξονυχυστικά την περίπτωση. Υπήρξαν δε και κάποιοι απλοί πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν από την περίπτωση κι έσπευσαν να βοηθήσουν, να πληρώσουν τα 200 € ώστε να γίνει ο διακανονισμός και να επανασυνδεθεί το ρεύμα.

Τα πιο σημαντικά