Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
Ελλάδα«Έκoψαν τo αυτί τoυ φίλoυ μoυ, μαχαıρώνανε όπoιoν έβρισκαν» – Σoκάρει αυτόπτης...

«Έκoψαν τo αυτί τoυ φίλoυ μoυ, μαχαıρώνανε όπoιoν έβρισκαν» – Σoκάρει αυτόπτης μάρτυρας

Συγκλονιστική μαρτυρία ενός φίλου της ΑΕΚ για όσα συνέβησαν έξω από την «OPAP Arena».

Αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, περιέγραψε όσα έγιναν μπροστά στα μάτια του, όταν Κροάτες και Έλληνες οπαδοί σκορπούσαν τον τρόμο, με τραγική κατάληξη τον θάνατο του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ.

«Αμέριμνοι καθόμασταν εδώ στην καφετέρια, πίναμε το ποτό μας, σουλάτσαρε ο κόσμος με τα παιδιά του στον πεζόδρομο. Ξαφνικά βλέπουμε δύο παιδιά της ΑΕΚ. Μας είπαν: “Παιδιά φύγετε, έρχονται επιδρομή Κροάτες” Δεν το πιστέψαμε. Μας φάνηκε πολύ περίεργο και ξαφνικά δεν περνάνε 3-4 λεπτά και βλέπουμε 250 άτομα να τρέχουν με ρόπαλα στα χέρια, με γκλομπ, με μολότοφ, να αρχίζουν να τα σπάνε όλα, να βαράνε όποιον βρίσκουν μπροστά τους, να βάζουν φωτιές. Τρομοκρατήθηκαμε στην αρχή.

Έγινε συμπλοκή με παιδιά νεαρά, φιλάθλους της ΑΕΚ. Ανέβηκαν προς τη θύρα 21 και ξαναγυρίζουν πίσω. Ξανά αρχίζουν τα σπάνε ότι υπήρχε όρθιο, σπάσανε αυτοκίνητα, μαχαιρώνανε. Κρυφτήκαμε μέσα στην καφετέρια και μπήκε ένα παιδί το οποίο ήταν μαχαιρωμένο στην κοιλιά. Άλλο ένα παιδί τον είχαν μαχαιρώσει στο χέρι.

Έναν κολλητό μου φίλο που τον έφερα από το Περιστέρι. Φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Όχι χούλιγκαν. Γιατί άλλο οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και άλλο οι χούλιγκανς που κάνανε συμφωνία με τους Κροάτες. Γιατί αυτό έγινε!

Ο φίλος μου αυτός έφαγε μια ροπαλιά, τού κόψανε το αυτί και μετά βέβαια από 20-25 λεπτά ήρθαν τα ΜΑΤ, καμιά εικοσαριά άτομα τα οποία μας πλάκωσαν στα δακρυγόνα. Δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Ένας κύριος με την κόρη του 13 ετών την τραυμάτισαν. Βραδιά τρομοκρατίας.

Ένα πράγμα το οποίο δεν το έχουμε ζήσει ποτέ. Ούτε στην τηλεόραση έχουμε δει τέτοια επίθεση. Δεν έχει ξαναγίνει. Αυτή ήτανε δολοφόνοι όλοι, όλοι μαυροφορεμένο, ένας πανικός».
Τα πιο σημαντικά