Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024
διεθνή«Εκλογική απάτη» κατήγγειλε ο Τραμπ – Αμφισβητεί τη διαδικασία καταμέτρησης των επιστολικών...

«Εκλογική απάτη» κατήγγειλε ο Τραμπ – Αμφισβητεί τη διαδικασία καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων

Για εκλογική απάτη μίλησε στις πρώτες του επίσημες δηλώσεις ο πρόεδρος Τραμπ, μέσα από τον Λευκό Οίκο στις 02.00 μετά τα μεσάνυχτα. Σε πολλά εκλογικά κέντρα σταμάτησε η καταμέτρηση επειδή «κουράστηκαν» και θέλουν να συνεχίσουν την καταμέτρηση το πρωί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, αμφισβητώντας τη διαδικασία της καταμέτρησης των επιστολικών ψήφων, ζητώντας να σταματήσει αυτή η καταμέτρηση και η πρόσθεση τους στο τελικό αποτέλεσμα.

Ειδικότερα, σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Κερδίζαμε τα πάντα και ξαφνικά όλα σταμάτησαν. Υποστήριξη στο κίνημα μας. Πετύχαμε μεγάλες νίκες. Κερδίσαμε Φλώριδα, Τέξας, Οχάιο. Κερδίσαμε την Τζόρτζια. Κερδίζουμε την Πενσυλβάνια με μεγάλη πλειοψηφία. Κερδίσαμε το Μίσιγκαν.

»Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές.

»Πάμε στο Ανώτατο Δικαστήριο για να σταματήσει η καταμέτρηση.

»Κερδίζαμε τα πάντα και ξαφνικά όλα σταμάτησαν».

Ο πρόεδρος Τραμπ υποστηρίζεται ότι δεν θέλει να προσμετρηθούν στο τελικό αποτέλεσμα συγκεκριμένων κρίσιμων πολιτειών οι πρόωρες (επιστολικοί) ψήφοι που θα καταμετρηθούν στη συνέχεια, καθώς από το αποτέλεσμα της χθεσινής κάλπης βγαίνει οριακά νικητής και πιθανότατα εκτιμά ότι αυτό θα ανατραπεί με βάση το τελικό άθροισμα.

Έτσι, ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του οποίου θεωρητικά ελέγχει την πλειοψηφία και όχι στα επιμέρους πολιτειακά Δικαστήρια, ζητώντας να μην καταμετρηθούν οι επιστολικές ψήφοι.

Δείτε τις δηλώσεις Τραμπ:

Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής σύμφωνα με το Associated Press:

apotelesma

Τα πιο σημαντικά