Εκλογές ΚΙΝΑΛ αποτελέσματα: Πρώτος ο Ανδρουλάκης, δεύτερος ο ΓΑΠ στο 15% της συμμετοχής

5 Δεκεμβρίου, 202110:28 ΜΜ
More videos

Έσπασε κάθε ρεκόρ η συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία του ΚΙΝΑΛ για την εκλογή νέας ηγεσίας.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 25% των ψήφων, οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν:

  • 39,6 % Ανδρουλάκης
  • 26,92 % Παπανδρέου
  • 24,56 % Λοβέρδος
  • 3,54 % Καστανίδης
  • 3,12 % Χρηστίδης
  • 2,21 %Γερουλάνος

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Τα πρώτα αποτελέσματα από την επικράτεια

Τα πρώτα αποτελέσματα από τις μικρές περιφέρειες γίνονται γνωστά, όσο περνάει η ώρα, από τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες σε όλη τη χώρα.

Όπως έγινε γνωστό, στα Άγραφα προηγείται ο Γιώργος Παπανδρέου με 47 ψήφους, ενώ ακολουθεί με μικρή διαφορά ο Νϊκος Ανδρουλάκης με 33 ψήφους αντίστοιχα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος έρχεται τρίτος με 11, ο Παύλος Γερουλάνος με 2 και ο Παύλος Χρηστίδης με μία ψήφο.

Στην Ελαφόνησο όπου έκλεισαν οι κάλπες στις 20:00 , ο Ανδρέας Λοβέρδος προηγείται με 41 ψήφους, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 28 και από μια ψήφο έλαβαν Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ από μία ψήφο πήραν οι κ.κ Ανδρουλάκης και Παύλος Χρηστίδης.

Στην Πάτμο προηγείται με 58 ψήφους ο Ανδρέας Λοβέρδος, ακολουθεί με 24 ο Νίκος Ανδρουλάκης και έπεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 22.

Στη Λέρο πρώτος ο Ανδρουλάκης με 45 ψήφους, ακολουθούν Λοβέρδος με 38, Παπανδρέου με 32 και Χρηστίδης με 33 ψήφους.

Στην Αμοργό πρώτος με 26 ψήφους εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης, ακολουθεί ο Πάυλος Χρηστίδης με 15 και ακολουθούν Παπανδρέου με 9, Λοβέρδος με 2 και Καστανίδης 1.

Στη Στυλίδα καταγράφεται πρωτιά Ανδρουλάκη με 108 ψήφους, ακολουθεί ο Παπανδρέου με 57 ψήφους και στη συνέχεια ο Λοβέρδος με 55 ψήφους.

Στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας πρώτος εμφανίζεται ο Ανδρουλάκης με 58 ψήφους, ενώ ακολουθούν Παπανδρέου με 29, Λοβέρδος με 22, Χρηστίδης με 23 και Γερουλάνος με 1 ψήφο.

Στο Μακροχώρι Ημαθίας πρώτος ο Λοβέρδος με 96 ψήφους, δεύτερος Ανδρουλάκης με 79 και ακολουθούν Παπανδρέου με 49 και Καστανίδης με 24.

Στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης μ 56 ψήφους, δευτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 47, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 10, τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 3, ενώ κανέναν ψήφο δεν έλαβε ο Παύλος Γερουλάνος.

Στο Ρέθυμνο Κρήτης, ο Νίκος Ανδρουλάκης έρχεται πρώτος με διαφορά με 189 ψήφους, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 34, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 13, ενώ ακολουθούν οι Παύλος Χρηστίδης και Χάρης Καστανίδης με 6 και 1 ψήφους αντίστοιχα.

Στα Τέμπη Λάρισας, πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 30 ψήφους, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 25, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 22, ενώ ακολουθούν οι Χάρης Καστανίδης με 6, Παύλος Χρηστίδης με 3 και Παύλος Γερουλάνος με 1.

Πρώτος ο Ανδρουλάκης στο Σχηματάρι Βοιωτίας, ακολουθούν Λοβέρδος με 96 και Παπανδρέου με 84.

Από νωρίς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στην Αυστραλία, καθώς είχαν ανοίξει νωρίτερα, λόγω της διαφοράς ώρας.

Συγκεκριμένα, στο σύνολο 108 ψηφισάντων, τα αποτελέσματα εκεί έχουν ως εξής: Παπανδρέου (54 ψήφοι), ποσοστό 50%, Λοβέρδος (34), ποσοστό 31.48%, Ανδρουλάκης (12 ψήφοι), ποσοστό 11.1%, Καστανίδης (3 ψήφοι), ποσοστό 2.78%, Χρηστίδης (3 ψήφοι), ποσοστό 2.78% και Γερουλάνος (2 ψήφοι), ποσοστό 1.85%.

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Τεράστια η συμμετοχή

Μετά από 13 ώρες που ήταν ανοικτές οι κάλπες (με επιπλέον μια ώρα παράτασης) και συμμετοχή που έσπασε ρεκόρ με πάνω από 260.000 ψήφους, έληξε στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής, ο πρώτος γύρος του εκλογικού θρίλερ για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ

Συμμετοχή ρεκόρ που λίγο κάτω από τους 300.000 ψήφους καταγράφηκε κατά τον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ. Είναι ενδεικτικό ότι κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας υπήρξε έλλειψη σε ψηφοδέλτια, ενώ κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της ημέρας, καταγράφηκαν 430 ψήφοι ανά λεπτό, που μεταφράζεται σε 25.000 ψήφους την ώρα.

Η καταμέτρηση των ψήφων έχει ξεκινήσει ήδη και θα κρατήσει όλο το βράδυ με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για «θρίλερ» αναφορικά με το τελικό αποτελέσματα. Σε ορισμένα εκλογικά κέντρα δόθηκε παράταση (δεύτερη) και μετά τις 20:00 το βράδυ, προκειμένου να καταφέρουν να ψηφίσουν όσοι πολίτες περίμεναν καρτερικά στην ουρά.

Εν τω μεταξύ τα εκλογικά κέντρα σε Κρήτη, Δυτική Αττική, Θεσσαλονίκη και Α’ Αθηνών εμφανίζουν τη μεγαλύτερη συμμετοχή και σύμφωνα με εκτιμήσεις οι συγκεκριμένες περιοχές θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό και το εκλογικό αποτέλεσμα.

Την ίδια ώρα, ικανοποίηση επικρατεί στη Χαριλάου Τρικούπη από τη αυξημένη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου.

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News