Έκκληση Κεραμέως: «Να γυρίσουν άμεσα οι εκδρομείς του Αυγούστου»

25 Αυγούστου, 2020 11:31 ΜΜ
More videos

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επανέλαβε την έκκλησή της για επιστροφή των εκδρομέων του Αυγούστου, εξηγώντας πως «θέλουμε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις των ασυμπτωματικών».

Νέο κάλεσμα στους γονείς να επιστρέψουν στα τέλη Αυγούστου κάνει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξηγώντας πως «θέλουμε να περιορίσουμε τις μετακινήσεις των ασυμπτωματικών, διότι αυτοί μεταδίδουν τον ιό, αλλά δεν μπορεί κάποιος να αντιληφθεί ότι μεταδίδει τον ιό».

Επανέλαβε πως η τελική απόφαση για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων θα ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

«Σήμερα ανακοινώνονται οι προσλήψεις αναπληρωτών, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά και όλα τα υπόλοιπα είναι έτοιμα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αλλά περιμένουμε τις επόμενες ημέρες για να πάρουμε τις τελικές αποφάσεις» είπε στον ΑΝΤ1.

Σχετικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τάξη και τις εντάσεις που έχουν διατυπωθεί για τμήματα με 25 παιδιά και άνω, αναφέρθηκε στην ομόφωνη εισήγηση των ειδικών για όλα τα μέτρα.

«Έγινε πολύς λόγος για τον αριθμό που είπα 17 μαθητών κατά μέσο όρο, αυτό ισχύει εάν αφαιρέσουμε τα ειδικά σχολεία, κατά μέσο όρο ανά την Ελλάδα ο αριθμός είναι αυτός για τους μαθητές στις τάξεις. Η εισήγηση της επιτροπής είναι η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα. Πολλές χώρες πάνε σε άνοιγμα των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, διότι τα σχολεία πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητα και τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στα σχολεία, με τους εκπαιδευτικούς, με τους συμμαθητές τους και με όλες τις δραστηριότητες που έκαναν στην καθημερινότητά τους».«Αναγνωρίζεται από όλους η ιδιαιτερότητα της περιόδου και πάντοτε με γνώμονα τη δημόσια υγεία, θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και η παροχή του εκπαιδευτικού έργου» είπε, ακόμη.

Απάντηση στην κριτική

Σχετικά με την κριτική που διατυπώνεται από την αντιπολίτευση για μη έγκαιρη προετοιμασία απάντησε: «Επί κυβερνήσεώς του, ο ΣΥΡΙΖΑ έψαξε αίθουσες μόνο για μια τάξη και κατάφερε να βρει μόνο σε μερικές δεκάδες από τους Δήμους της χώρας, δεν είναι εύκολο κάτι τέτοιο».

Τέλος προέτρεψε, εκ νέου, τους γονείς να γράψουν τα παιδιά στο ολοήμερο σχολείο.