Εκατοντάδες Ρομά στα δικαστήρια ζητούν δικαιοσύνη

9 Οκτωβρίου, 2020 8:16 ΜΜ
More videos

«Φορτισμένη» ήταν η ατμόσφαιρα  στα δικαστήρια της Καλαμάτας όπου πέρασε την πόρτα του ανακριτή ο 63χρονος που κατηγορείται για ανθρωποκτονία για το θάνατο του 18χρονου Ρομά, μετά από ληστεία στο σπίτι του στην Πιπερίτσα.

Εκατοντάδες ομόφυλοι του θανόντος είναι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο ζητώντας δικαιοσύνη και την προφυλάκιση του 63χρονου.

Αξίζει να σημειωθει ότι η μητέρα του 18χρονου Ρομά αναφέρει για ακόμα μια φορά την ύπαρξη και άλλου δράστη, υπονοώντας το γιο του 63χρονου ζητώντας να συλληφθεί και αυτός. Οι συγκεντρωμένοι Ρομά εκτοξεύουν απειλές για γενικευμένα επεισόδια σε περίπτωση που δεν προφυλακιστεί ο δράστης.

Τέλος, έξω απο τα δικαστήρια βρέθηκαν και δεκάδες πολίτες της Μεσσήνης και των γύρω χωριών, οι οποίοι εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον 63χρονο.

Προφυλακίστηκε ο 63χρονος για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στην Πιπερίτσα

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 63χρονος από την Πιπερίτσα, που ήταν κατηγορούμενος για τη δολοφονία 18χρονου Ρομά μετά από ληστεία στο σπίτι του, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Φωτιές από Ρομά και κλειστός δρόμος για Αθήνα

Παρά το γεγονός ότι ο 63χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά κρίθηκε προφυλακιστέος , ομόφυλοι του αυτή την ώρα έχουν βάλει φωτιές στα διόδια των Αρφαρών, έχοντας σπάσει τα κουβούκλια και προπηλακίσει εργαζομένους.

Ο δρόμος για την Αθήνα είναι κλειστός αυτή την ώρα και δεκάδες αυτοκίνητα κάνουν αναστροφή και γυρίζουν απ’ το ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας.

Την ίδια ώρα σοβαρά επεισόδια λαμβάνουν χώρα τόσο στην Τρίπολη όσο και στην Κόρινθο από Ρομά.