Εκατοντάδες καμήλες πέθαναν στο Κατάρ λόγω πολιτικής ρήξης με την Σαουδική Αραβία

Ιούλιος 11, 2017 2:51 ΜΜ
More videos

Εκατοντάδες καμήλες πέθαναν από την πείνα και τη δίψα, όταν εκδιώχθηκαν από την Σαουδική Αραβία κατά την διάρκεια της κρίσης με το Κατάρ.

Τα ζώα έχασαν την ζωή τους, όταν κόλλησαν στην περιοχή Νο Μαν, που βρίσκεται στα σύνορα των δυο χωρών, όπου δεν υπήρχε αρκετό νερό και τροφή.

Άλλα αφέθηκαν στην τύχη τους να πεθάνουν στην άκρη του δρόμου, αφού οι ιδιοκτήτες τους είχαν μόλις μια ώρα διορία για να εγκαταλείψουν τις ιδιοκτησίες τους.

Εκατοντάδες καμήλες πέθαναν από την πείνα και τη δίψα, όταν οι ιδιοκτήτες τους στο Κατάρ αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα βοσκοτόπια τους στην Σαουδική Αραβία.

Πολλοί από τους ιδιοκτήτες υποστηρίζουν, ότι τους έδωσαν μόλις μια ώρα για να εγκαταλείψουν την γη που είχαν νοικιάσει στην Σαουδική Αραβία και πολλές από τις καμήλες τους πέθαναν στον δρόμο προς το Κατάρ.

Μια καμήλα τρώει και πίνει νερό, αφού μόλις πέρασε τα σύνορα στην μεριά του Κατάρ.

Το Κατάρ είναι μια πολύ μικρή χώρα και έτσι νοίκιαζε εκτάσεις της γειτονικής χώρας.

“Επέστρεψα από την Σαουδική Αραβία. Είδα πάνω από 100 νεκρές καμήλες στον δρόμο και άλλες τόσες χαμένες”, ανέφερε ο Χουσείν Αλ Μάρι, ιδιοκτήτης καμηλών.

Οι κτηνοτρόφοι του Κατάρ είναι τα τελευταία θύματα της διπλωματικής κρίσης μεταξύ Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας, όταν η τελευταία αποφάσισε να κόψει κάθε επικοινωνία με το Κατάρ.

Χιλιάδες καμήλες εξακολουθούν να κρατούνται στα σύνορα. Οι αυστηροί περιορισμοί επιτρέπουν μόνο σε λίγε καμήλες να περνάνε καθημερινά τα σύνορα με αποτέλεσμα πολλές από αυτές να πεθαίνουν στον δρόμο.

Αρκετά ζώα σώθηκαν, όταν ο Υπουργείο Περιβάλλοντος του Κατάρ έδωσε καταφύγιο σε πάνω από 8.000 καμήλες στο Κατάρ, παρέχοντας τους νερό και φαγητό.

Πολλοί από τους κτηνοτρόφους υποστηρίζουν, ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, αν δεν είχε επέμβει η κυβέρνηση του Κατάρ.

“Το μόνο που θέλουμε είναι να πηγαίνουμε στην Σαουδική Αραβία και να φροντίζουμε τα ζώα μας και να γυρίζουμε πίσω στις οικογένειες μας”, ανέφερε ένας ιδιοκτήτης καμηλών.

Μέχρι στιγμής ακόμα 150.000 καμήλες από το Κατάρ κρατούνται στην Σαουδική Αραβία και δεν είναι ξεκάθαρο, αν θα καταφέρουν να γυρίσουν πίσω.

[dailymail]

Ακολουθήστε μας στο facebook: