Εκατομμυριούχος που σκότωσε σπάνιο υβρίδιο μπλε φάλαινας ορκίστηκε ότι θα σκοτώσει άλλες 150 φάλαινες

22 Ιουλίου, 2018 12:38 ΠΜ
More videos

Ο Ισλανδός που είναι υπεύθυνος για τον θάνατο ενός υβριδίου μπλε φάλαινας ορκίστηκε ότι θα συνεχίσει να σκοτώνει φάλαινες.

Ο Kristjan Loftsson είναι ένας εκατομμυριούχος φαλαινοθήρας και προφανώς δεν έχει καθόλου τύψεις που σκότωσε ένα σπάνιο υβρίδιο μπλε φάλαινας την περασμένη εβδομάδα.

H μήκους 20 μέτρων φάλαινα πρέπει να ήταν αρκετά μεγάλη όταν πιάστηκε από φαλαινοθήρες που εργάζονται για τον Loftsson. Στην συνέχεια η φάλαινα μεταφέρθηκε στο Ρέικιαβικ όπου της έβγαλαν το δέρμα και μια μηχανή την έκοψε σε τεράστια κομμάτια κρέατος.

Αργότερα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες του Loftsson να επιβλέπει την “επεξεργασία” της φάλαινας. Παρά το γεγονός ότι όλος ο κόσμος κατέκρινε την στάση του εκείνος φαίνεται τρομερά αδιάφορος για την κατακραυγή που προκάλεσε.

RUV

Μάλιστα, αφού υποχρεώθηκε να σταματήσει το κυνήγι φαλαινών για 2 χρόνια λόγων των κακών συνθηκών συναλλαγών τώρα υποστηρίζει ότι θα κυνηγήσει και θα σκοτώσει 150 φάλαινες αυτό το καλοκαίρι.

Sea Shepherd Global

Τα πλοία της εταιρίας του που ονομάζεται Hvalur HF θα βγουν σε διεθνή ύδατα για να πετύχουν αυτόν τον σκοπό.

Mια περσινή έρευνα διαπίστωσε ότι μόλις το 1% του πληθυσμού της Ισλανδίας τρώει κρέας φάλαινας και πάνω από το 80% δεν το έχει δοκιμάσει ποτέ.

[ladbible]

Ακολουθήστε μας στο facebook: