«Έκαψα τη σημαία γιατί δεν μπορώ τους εθνικιστές» – Η συγγνώμη του 21χρονου

4 Μαρτίου, 2017 12:39 ΠΜ
More videos

«Συγγνώμη για το κάψιμο της σημαίας» φαίνεται πως ζήτησε ο 21χρονος που συνελήφθη, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

H δήλωση του 21χρονου που έκαψε την Ελληνική σημαία όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος:

«Την έκαψα γιατί δεν μπορώ τους εθνικιστές. Τους άλλους δύο δεν τους ήξερα. Μόλις με είδαν να βάζω φωτιά στη σημαία ήρθαν κοντά μου. Εβγαζαν φωτογραφίες και selfies για να περηφανεύονται στη συνέχεια ότι συμμετείχαν.

Ζητάω συγγνώμη από τους γονείς μου για αυτό που έκανα», φαίνεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ο 21χρονος, ο οποίος κατηγορείται μαζί με έναν ακόμη 20χρονο Ελληνα και έναν 21χρονο Αλβανό για το κάψιμο της Ελληνικής Σημαίας κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια, στην 43η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ο νεαρός δεν έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές, δεν είχε προσαχθεί, ούτε συλληφθεί ποτέ. Οι τηλεοπτικές κάμερες είχαν καταγράψει την παρέα των νεαρών στην πλαϊνή είσοδο του πανεπιστημιακού ιδρύματος κατά τη διάρκεια των επεισοδίων να βγάζουν έναν αναπτήρα και προκλητικά να βάζουν φωτιά στην ελληνική σημαία, χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από τις αστυνομικές δυνάμεις για να το αποτρέψουν. Στη συνέχεια είχαν μπει στο Πολυτεχνείο.

Λίγες ημέρες αργότερα, οι αστυνομικοί έγιναν αποδέκτες πληροφοριών για τους συγκεκριμένους υπόπτους και ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους και τη στοιχειοθέτηση κατηγοριών σε βάρος τους.

Στο σπίτι του νεαρού δεν εντοπίστηκαν ρούχα που φορούσε την επίμαχη μέρα, ωστόσο ο ίδιος ομολόγησε την πράξη του, ενώ στα σπίτια των συγκατηγορούμενών του βρέθηκαν κουκούλες, μάσκες, έντυπο υλικό του αντιεξουσιαστικού χώρου, μαχαίρι και εκτοξευτήρας φωτοβολίδων.