Εκαναν έξωση σε 90χρονη και τον εγγονό της για 1.200 ευρώ- Εμειναν στον δρόμο για να μην αφήσουν τον σκύλο τους

19 Οκτωβρίου, 2020 5:30 ΜΜ
More videos

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η έξωση που έγινε σε μια 90χρονη και στον 25χρονο εγγονό της, από το διαμέρισμά τους στον Άγιο Δημήτριο, για χρέη 1.200 ευρώ.

Η ηλικιωμένη ζούσε στο σπίτι μαζί με τον 25χρονο εγγονό της, τον οποίο μεγάλωσε η ίδια από τότε που ήταν τεσσάρων ετών.

Τα μόνα έσοδα που είχαν ήταν μια σύνταξη 290 ευρώ και κάποια μεροκάματα που έκανε ο 25χρονος και κάπως έτσι κατάφερναν να ζήσουν.

Ωστόσο, λόγω του κορονοϊού, ο οποίος έχει φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων, τα μεροκάματα του εγγονού της άρχισαν να λιγοστεύουν και τα χρήματα να μην επαρκούν για να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η 90χρονη και ο εγγονός της να μην μπορούν να πληρώσουν τα ενοίκιά τους και να μείνουν για πρώτη φορά στη ζωή τους άστεγοι και να αναγκαστούν για ένα εικοσιτετράωρο να είναι στον δρόμο, αφού δεν ήθελαν να αποχωριστούν τον σκύλο τους.

Ο 25χρονος μίλησε στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” για το γεγονός. “Ήρθαν απόγευμα στο σπίτι και μας είπαν ότι πρέπει να φύγουμε. Τους εξηγήσαμε την κατάσταση, αλλά εκείνοι επέμεναν να φύγουμε. Μέναμε 10 χρόνια σε αυτό το σπίτι”, εξήγησε. Όπως ανέφερε, οικογένειά του είναι η γιαγιά. “Δεν έχω άλλους”.

Από την πλευρά της, η διευθύντρια των “Γιατρών του Κόσμου”, Ευγενία Θάνου, χαρακτήρισε συγκλονιστικό το γεγονός. “Συγκλονιστικό για εμάς αυτό που είδαμε. Βρήκαμε στέγη και για το κατοικίδιο. Το Σάββατο έμειναν στο δρόμο, γιατί δεν ήθελαν να το αφήσουν. Δεν βρήκαν να πάνε σε συγγενικά τους πρόσωπα. Κοιμήθηκαν σε παγκάκι” ανέφερε, τονίζοντας πως έξωση χωρίς καμία ειδοποίηση εν μέσω κορονοϊού γίνεται για πρώτη φορά.

Οι “Γιατροί του Κόσμου” προτίθενται να πληρώσουν το νοίκι και τους λογαριασμούς της γιαγιάς και του 25χρονου για ένα χρόνο.

Πρώτο μέλημα, σύμφωνα με την κ. Θάνου, είναι να βρεθεί οικία για την οικογένεια και στη συνέχεια να βρουν δουλειά για τον Κωνσταντίνο. Μέχρι τότε, γιαγιά και εγγονός, θα μένουν στη δομή αστέγων.