Έκαναν έκθεση στην Νέα Υόρκη τα ρούχα των προσφύγων από την Ειδομένη.

12 Δεκεμβρίου, 2016 1:40 ΠΜ
More videos

Ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες που άφησαν πίσω τους οι πρόσφυγες  κατά την εκκένωση της Ειδομένης εκτίθενται σε γκαλερί Deitch Projects, στη Νέα Υόρκη από τον γνωστό Κινέζο καλλιτέχνη και ακτιβιστή Ai Weiwei. Η  έκθεση ονομάζεται «Laudromat», «Αυτόματο Πλυντήριο».

Ο καλλιτέχνης εξηγεί πώς συνέλαβε την ιδέα:

«Όταν υποχρέωσαν τους πρόσφυγες να εκκενώσουν την Ειδομένη και να κατευθυνθούν σε άλλους καταυλισμούς, πολλά από τα υπάρχοντά τους αφέθηκαν πίσω. Έφτασαν φορτηγά, τα φόρτωναν πάνω, να τα πάνε σε χωματερή.

Αποφάσισα να εξετάσω κατά πόσον μπορούσαμε να αγοράσουμε κάποια ή να τα συλλέξουμε, για να μην καταστραφούν. Μεταφέραμε στο στούντιό μου στο Βερολίνο ένα ολόκληρο φορτηγό τέτοια υλικά, χιλιάδες κουβέρτες, ρούχα, παπούτσια, όλα απίστευτα βρώμικα.

Πλύναμε τα ρούχα και τα παπούτσια προσεκτικά, ένα, ένα. Κάθε είδος ρουχισμού πλύθηκε, στέγνωσε, σιδερώθηκε και καταγράφηκε. Η δουλειά μας ήταν ίδια με τη δουλειά σ’ ένα αυτόματο πλυντήριο».

designboom

designboom designboom designboom designboom designboom designboom designboom designboom designboom designboom designboom designboom designboom designboom designboom

[presspublica] [designboom] [aiweiwei]

Ακολουθήστε μας στο facebook: