Η ψυχολόγος Ζωή Γιαννακούρου περιγράφει τον εφιάλτη που βίωσε μετά από διάγνωση επιθετικού καρκίνου, η οποία, όπως υποστηρίζει, αποδείχθηκε λανθασμένη.
Μια σοκαριστική καταγγελία φέρνει στο φως η ψυχολόγος Ζωή Γιαννακούρου, η οποία υποστηρίζει ότι υποβλήθηκε σε ολική μαστεκτομή και αφαίρεση λεμφαδένων εξαιτίας λανθασμένης διάγνωσης καρκίνου, που όπως αναφέρει εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι δεν αφορούσε την ίδια.
Δείτε το βίντεο:
Μιλώντας στον Alpha, περιέγραψε τον πολύμηνο «Γολγοθά» που πέρασε, πιστεύοντας ότι έπασχε από επιθετική μορφή καρκίνου και ότι ο χρόνος ζωής της ήταν εξαιρετικά περιορισμένος.
«Πέρασαν τέσσερις μήνες που εγώ ήμουν μέσα στα χειρουργεία, μέσα στα ιατρεία, μέσα στις εξετάσεις. Που παίρνανε από το στήθος μου κομμάτια, που μου βάζανε ενέσεις, που έπαιρναν παρακεντήσεις. Που έκλαιγα, που πόναγα, που υπέφερα. Που έκανα τη διαθήκη μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Μου είπαν ότι έχω επιθετικό καρκίνο»
Όπως υποστηρίζει, μετά τα αποτελέσματα της βιοψίας ενημερώθηκε ότι έπασχε από ιδιαίτερα επιθετική μορφή καρκίνου και ακολούθησαν δραστικές ιατρικές παρεμβάσεις.
«Μου λέει “τράβηξες το λαχείο στο ένα στο εκατομμύριο, αυτή τη στιγμή έχεις επιθετικό καρκίνο”. Αφαιρεί τρεις λεμφαδένες. Αφαιρεί και την θηλή, τα αφαιρεί όλα. Ολική (μαστεκτομή)», δήλωσε.
Η ίδια αναφέρει ότι αργότερα ενημερώθηκε πως ενδέχεται να είχε γίνει ανταλλαγή δειγμάτων με άλλη γυναίκα, γεγονός που, όπως λέει, εξηγεί πώς οδηγήθηκε σε μια τόσο σοβαρή επέμβαση χωρίς να πάσχει από κακοήθεια.
τή έχει πάρει το δικό μου το πλακάκι και θεωρεί ότι είναι καλά. Μούδιασα ολόκληρη…», είπε.
«Δεν ξέρω καν αν υπάρχει αυτή η γυναίκα»
Η κυρία Γιαννακούρου υποστηρίζει ότι δεν ενημερώθηκε ποτέ για την ταυτότητα της γυναίκας με την οποία φέρεται να έγινε η σύγχυση, ενώ εμφανίζεται επιφυλακτική ακόμη και για το αν υπήρξε πράγματι άλλο περιστατικό.
«Εγώ αυτή τη γυναίκα δεν την έχω δει, δεν την έχω συναντήσει, ούτε ξέρω ποια είναι, ούτε καν αν υπάρχει. Πραγματικά δηλαδή έχω μπει στη διαδικασία να μην πιστεύω τίποτα. Μου λένε ότι υπάρχει μια γυναίκα. Μια χαρά εγώ μπορώ να πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία γυναίκα. Ότι υπήρξε από πίσω επιθυμία να γίνουν τα χειρουργεία, να κινηθεί ρε παιδί μου το σύστημα με τον τρόπο τον γνωστό», ανέφερε.
Η ψυχολόγος έχει ήδη κινηθεί δικαστικά κατά του διαγνωστικού κέντρου, ζητώντας να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες που οδήγησαν στη διάγνωση και στις επεμβάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.
