«Έκανα παιδί στα 45, το κοιτάζω και λέω, Α ρε Ελένη έχεις πολλά κότσια»: Η σπάνια εξομολόγηση της Ελένης Μενεγάκη

12 Αυγούστου, 20219:49 ΜΜ
More videos

“Ποτέ δεν με ένοιαξε τι θα πουν οι άλλοι. Ο καθένας μας πρέπει να πηγαίνει τη ζωή του εκεί που κρίνει εκείνος για τον ίδιο.”

«Άκουσα έναν που είπε “γιατί πάει και κάνει παιδί η Μενεγάκη”… Μία που το διάβασα, μία που το ξέχασα γιατί δεν με ενδιαφέρει κιόλας»!

Η Ελένη Μενεγάκη, το μεσημέρι της Τετάρτης, ξέσπασε και μίλησε πρώτη φορά για την απόφασή της να κάνει παιδί στα 45 της χρόνια. Η παρουσιάστρια μίλησε ανοιχτά και απάντησε γενικά -και ειδικά- σε όσους την κατέκριναν για το τέταρτο παιδί που έφερε στον κόσμο.

«44 έμεινα έγκυος, 45 γέννησα. Δεν με απασχολούσε ποτέ τι θα σκεφτεί ο καθένας για το τι θα κάνω εγώ στην προσωπική μου ζωή. Ποτέ δεν με απασχόλησε αυτό που κάνω τι αντίδραση μπορεί να έχει από τους άλλους. Θεωρώ πάντα ότι ο καθένας πρέπει να πηγαίνει τη ζωή του εκεί που κρίνει ότι είναι σωστό για τον ίδιο. Μπορεί να άκουσα έναν -δεν θέλω να ονοματίσω- που είπε «γιατί πάει και κάνει παιδί η Μενεγάκη»… Μία που το διάβασα, μία που το ξέχασα γιατί δεν με ενδιαφέρει κιόλας»!

«Είμαι εγώ ευτυχισμένη; Κατάφερα να αποκτήσω παιδί; Το έχω σήμερα και το λατρεύω και το κοιτάζω και δεν το πιστεύω ακόμα; Το κοιτάζω και λέω δικό μου; Το έκανα; Μου βγάζω το καπέλο εμένα! Λέω «Θεέ μου ευχαριστώ!» και μετά «Α ρε Ελένη έχεις πολλά κότσια»! Δηλαδή, εγώ αυτοθαυμάζομαι γι’ αυτό και θαυμάζω κάθε γυναίκα όποια γυναίκα έχει την ψυχική αντοχή, είτε έχει παιδιά είτε δεν έχει, να δημιουργήσει οικογένεια, να κάνει το πρώτο της παιδί σε μια ηλικία που τα έχεις τακτοποιήσει όλα. Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει ο άλλος να το θέλει πάρα πολύ για να μπεις σε αυτή τη διαδικασία. Μπράβο πρέπει να λέμε. Αλλά και να μη λένε, δεν πειράζει! Ο καθένας πρέπει να κοιτάζει τον εαυτό του, όχι να ακούει τι θα πει ο ένας και ο άλλος».

«Μπορεί να είσαι 45 αλλά, η ενέργειά σου, η διάθεσή σου, ακόμα και η εμφάνισή σου να δείχνει μια 35αρα. Μήπως αυτό βοηθάει να αισθάνεσαι κι εσύ καλύτερα και να μη σε κοιτάνε και λίγο περίεργα; Αυτοί που δεν σε ξέρουν λέω, γιατί αυτοί που σε ξέρουν είναι λίγοι. Μπορεί ποτέ ο δικός σου περίγυρος να σε κρίνει; Δεν σε αγαπάει αν το κάνει».

«Εγώ πάντα κατεβάζω ρολά γύρω μου. Δεν ακούω, δεν βλέπω! Εγώ στο δρόμο μου και όλοι οι άλλοι όπου θέλουνε»!

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News