Τρίτη, 23 Απριλίου 2024
Ελλάδα«Έκανα εξωσωματική για ένα παιδί που τελικά δεν ήθελα και μου βρήκαν...

«Έκανα εξωσωματική για ένα παιδί που τελικά δεν ήθελα και μου βρήκαν καρκίνο»: Κατάθεση ψυχής από Δώρα Χρυσικού

Μια συγκλονιστική συνέντευξη στην εφημερίδα «Αυγή» παραχώρησε η Δώρα Χρυσικού, η οποία μίλησε για το «ταμπού» του να μην θέλει μια γυναίκα να γίνει μητέρα αλλά και το γεγονός ότι έμαθε πως είχε καρκίνο κατά τη διάρκεια εξωσωματικής.

«Θεωρούσα πως είναι ταμπού να μην θέλεις παιδί. Εγώ, που τσαλαπατούσα τα ταμπού, είχα μπει σε μια διαδικασία να παντρευτώ, να γίνω μάνα. Ήρθε ο καρκίνος και τα απάντησε όλα. Βρήκα τον καρκίνο κάνοντας εξωσωματική για ένα παιδί που τελικά μάλλον δεν ήθελα. Έφυγε ένα βάρος τρομερό από πάνω μου. Δεν έχω πια μήτρα κι ωοθήκες και συνειδητοποίησα ότι δεν ήθελα ποτέ να κάνω παιδί. Αν ήθελα, και τώρα θα μπορούσα να έχω υιοθετήσει», εξομολογήθηκε η Δώρα Χρυσικού.

Όταν ρωτήθηκε τι θέλει να «φωνάξει» από τη μάχη της με τον καρκίνο, απάντησε πως το μήνυμά της είναι ότι «μπορείς να κάνεις τα πάντα».

«Ακόμα και μια γυναίκα που δεν έχει μαλλιά, φρύδια, μήτρα κι ωοθήκες μπορεί να είναι ποθητή κι έχει δικαίωμα στον έρωτα, να δώσει και να πάρει αγάπη και να έχει ένα παιδί ή και όχι. Οι ασθένειες σε βάζουν σε μια διαδικασία να βρεις εναλλακτικές. Σε βγάζουν από την μικροαστίλα. Πας με τον γκασμά κι ανοίγεις εσύ τον δρόμο», τόνισε η γνωστή ηθοποιός.

«Ήμουνα χωρίς φρύδια, μαλλιά και πάλι αισθανόμουν ότι είμαι ποθητή από τον σύντροφό μου κι ότι ακόμα μπορούσα να βγω και να με φλερτάρουν. Πήγα κι έκανα μπάνιο με την τομή, δεν έβαλα ολόσωμο μαγιό επίτηδες και χωρίς μαλλιά, χωρίς να αλλάξω την εικόνα μου κι ήταν μεγάλη ανάσα αυτό το πράγμα για εμένα. Κυκλοφορούσα κανονικά με το μαντηλάκι μου γιατί δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να μπω στην γυάλα. Δεν είχα κάνει κάτι κακό για να μπω στην γυάλα. Αυτό θέλω να φωνάξω: “Μην αφήσετε κανέναν κερατά να σας βάλει στην γυάλα”», ανέφερε χαρακτηριστικά η Δώρα Χρυσικού.
Τα πιο σημαντικά