Είστε υπέρ του βίντεο που δείχνει τον νεαρό να σπάει μαγαζιά και να καταστρέφει περιουσίες;

12 Δεκεμβρίου, 2018 1:30 ΜΜ
More videos

Με μία ταινία μικρού μήκους, «Ο Αδερφός μου» παραγωγής Αλεξάνδρας Μανουσάκη και σκηνοθεσίας Θοδωρή Παπαδουλάκη, η καμπάνια #RespectLife (Σεβάσου τη ζωή) στρέφει με έμφαση την προσοχή στην κατάφωρη έλλειψη σεβασμού που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα στις πόλεις της Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν στην περιγραφή του «χριστουγεννιάτικου» αυτού βίντεο, στοχεύουν να «προσελκύσουν περισσότερη προσοχή στο πρόβλημα και να δείξουν ότι ο καθένας από εμάς μπορεί να κάνει τη διαφορά μας αλλάζοντας συνήθειες και απαιτούν καλύτερα πρότυπα από την κοινότητά μας».

Το βίντεο έχει προκαλέσει αντιδράσεις γιατί δείχνει έναν νεαρό να προωθεί την βία και την καταστροφή περιουσιών ανθρώπων που έχουν κοπιάσει για την ζωή άλλα δεν σεβάστηκαν τα άτομα με αναπηρία.

Πολλοί χρήστες τάσσονται υπέρ του βίντεο ενώ άλλοι πιστεύουν ότι το βίντεο είναι λάθος και προωθεί την βία και την καταστροφή ειδικά στα μάτια νεότερων ατόμων που κάνουν ότι βλέπουν στο διαδίκτυο.

Σε χώρες του εξωτερικού υπάρχει κράτος πρόνοιας που κάτι στην Ελλάδα είναι παντελώς άγνωστο. Σίγουρα οι ιδιώτες δεν γνωρίζουν (το κράτος θα έπρεπε να μεριμνήσει) το τι θα πει ούτε άτομο με ειδικές ανάγκες αλλά ούτε και κράτος πρόνοιας και είναι σίγουρο ότι θα πατήσουν like στο βίντεο αλλά δεν πρόκειται να συμμορφωθούν.

Άρα στην Ελλάδα του κανιβαλισμού που λατρεύει την βία ένα τέτοιο βίντεο κάνει όντως επιτυχία αλλά δεν λύνει κανένα πρόβλημα ειδικά για τα ατόμων με ειδικές ανάγκες που σίγουρα αύριο ΔΕΝ θα ξημερώσει μια καλύτερη μέρα για αυτούς όπως εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα…

My Brother from Indigoview on Vimeo.