Εισαγγελική έρευνα για τη λίστα με ονόματα παιδιών που αναδημοσίευσε ο Μπογδάνος

16 Σεπτεμβρίου, 2021 9:38 ΜΜ
More videos


Την αντίδραση της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

Προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η εισαγγελία πρωτοδικών Αθήνας με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος να αναζητά τα ίχνη της διαδρομής της λίστας με τα ονόματα 5χρονων παιδιών μεταναστών που δημοσιοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναδημοσίευσε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Ο βουλευτής της ΝΔ μετά και από αυτήν την εξέλιξη, επανήλθε ζητώντας και τα ρέστα αφού έδειξε το νηπιαγωγείο για τη «ρουφιανίστικη δημοσιοποίηση» όπως είπε.

«Δεν θα σας πω ποιο σχολείο. Μόνοι τους τα τοιχοκόλλησαν. Άλλο η αναπαραγωγή και εντελώς άλλο πράγμα η χαβιεδίστικη, ρουφιανίστικη δημοσιοποίηση».

Παρά τον σάλο και το αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης να διαγράψει τον βουλευτή Ά Αθήνας της ΝΔ, το Μέγαρο Μαξίμου κλείνει το θέμα αλλά με μία προειδοποίηση προς τον κ. Μπογδάνο.

«Οφείλω να ξεκαθαρίσω ότι ανάλογα λάθη στο μέλλον δεν θα μπορούν να γίνονται ανεκτά», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μερίδα της ΚΟ της ΝΔ δεν κρύβει την έντονη δυσφορίας της για τον κ. Μπογδάνο, με την παλαιότερη στα κοινοβουλευτικά έδρανα του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη να σφάζει με τον γάντι τον νεαρό συνάδελφό της.

«Οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού δεν εμπεριέχεται μέσα στις αρχές και στις αξίες της ΝΔ. Θέλω να είμαι πολύ ξεκάθαρη σε αυτό. Είναι μια παράταξη που κράτησε ψηλά την ηθική πλευρά της πολιτικής και αυτή δεν τη διαπραγματευόμαστε».

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για έναν αδύναμο πρωθυπουργό που φοβάται ακόμη και τον Μπογδάνο.

«Αυτόν το εσμό που δείχνει με το δάκτυλο και στοχοποιεί 5χρονα παιδάκια και τα δίνει βορά στο νεοναζιστικό όχλο που έχει μείνει εκτός φυλακής θα τον βρείτε μπροστά σας στο ίδιο σας το κόμμα» ανέφερε η Κουμουνδούρου.

To θέμα Μπογδάνου έφθασε και στη Βουλή με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και μέσω επιστολής που έστειλε η Όλγα Γεροβασίλη στον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα.