Εισαγγελέας σε 14χρονο μαθητή: «Ανήκεις σε ακροαριστερή οργάνωση; Θα κατέβεις ξανά σε πορείες;»

19 Οκτωβρίου, 2020 11:36 ΜΜ
More videos
Η απίστευτη ερώτηση – απαγόρευση της εισαγγελέα, κατά την ανάκριση 14χρονου μαθητή, ο οποίος συνελήφθη στο περιθώριο του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας

«Δεν πιστεύω να ανήκεις σε κάποια ακροαριστερή οργάνωση. Θα κατέβεις ξανά σε πορείες; Πες μου». Αυτή την απίστευτη ερώτηση – απαγόρευση υπέβαλε η εισαγγελέας , στο 14χρονο Βαγγέλη, τον μαθητή και γραμματέα του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου του που συνελήφθη στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης, 15 Οκτωβρίου, περνώντας τρεις μέρες απομόνωσης στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, χωρίς τη δυνατότητα να δει τους γονείς του.

Τη σχετική αποκάλυψη πραγματοποιεί η εφημερίδα «Πριν».

«Δεν πιστεύω να ανήκεις σε κάποια ακροαριστερή οργάνωση.Θα κατέβεις ξανά σε πορείες; Πες μου». Η εισαγγελέας στο Εφετείο…

Gepostet von ΠΡΙΝ am Montag, 19. Oktober 2020

Η …«ανάκριση πολιτικών φρονημάτων» στην οποία υπέβαλε η εισαγγελέας έναν 14χρονο μαθητή γυμνασίου αποτελεί ενδεικτικό παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι αρχές τις μαθητικές κινητοποιήσεις του τελευταίου διαστήματος και συλλήβδην το εκπαιδευτικό κίνημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 14χρονος Βαγγέλης συνελήφθη, σύμφωνα με επιστολή της προέδρου του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου στο… σορό, στο περιθώριο του συλλαλητηρίου μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών στο κέντρο της Αθήνας.

Τόσο ο Βαγγέλης όσο και οι μαθητές που κρατήθηκαν μαζί του αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την απολογία τους, ενώ έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων πραγματοποιήθηκε μαζική κινητοποίηση μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.

Στο πλευρό του 14χρονου μαθητή τάχθηκε και ο δήμος Χαλανδρίου, με σχετική ανακοίνωση.