Ειρήνη Παπά: Οταν συναντήθηκε με τη βασίλισσα Ελισάβετ στην πρεμιέρα της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε»

15 Σεπτεμβρίου, 2022 12:20 ΠΜ
More videos

Ησπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός Ειρήνη Παπά έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών βυθίζοντας στο πένθος τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η ίδια διέπρεψε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό με ερμηνείες που έμειναν στην Ιστορία. Μεταξύ άλλων, είχε πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» τα γυρίσματα της οποίας έγιναν στη Ρόδο. Ηταν ξεχωριστή διάκριση για την Ειρήνη Παπά η συμμετοχή της σε μια διεθνή υπερπαραγωγή σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στη βασιλική πρεμιέρα της ταινίας «Τα κανόνια του Ναβαρόνε» στο Λονδίνο η Ειρήνη Παπά έλαμψε με το royal chic look της φορώντας ένα στράπλες ντραπέ λευκό φόρεμα με φουλάρι περασμένο στον λαιμό, ενώ ένα ζευγάρι ψηλά γάντια σε λευκό συμπλήρωσαν το επίσημο look της.

Στο σπάνιο στιγμιότυπο την βλέπουμε να υποκλίνεται και να λαμβάνει τα συγχαρητήρια της βασίλισσας Ελισάβετ η οποία ήταν επίσημα ντυμένη με την τιάρα της. Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη το 1961. «Η βασίλισσα Ελισάβετ δίνει τα συγχαρητήρια της στην Ειρήνη Παπά μετά την Βασιλική πρεμιέρα της ταινίας “Τα κανόνια του Ναβαρόνε”, το 1961. Το φιλμ είχε γυριστεί στην Ελλάδα και ήταν μια από τις μεγάλες διεθνείς επιτυχίες στις οποίες είχε συμμετάσχει η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός» γράφει στο ποστ της η Έλενα Μακρή Λυμπέρη.

Μάλιστα, η Ειρήνη Παπά και η βασίλισσα Ελισάβετ είχαν ένα κοινό: Ήταν συνομήλικες γεννημένες και οι δυο το 1926 με λίγους μήνες διαφορά, και πέθαναν σε ηλικία 96 ετών με διαφορά λίγων ημερών.