Τρίτη, 28 Μαΐου 2024
ΕλλάδαΕιρήνη Παπά - Κώστας Καζάκος: Οταν έπαιξαν μαζί στην Ιφιγένεια που προτάθηκε...

Ειρήνη Παπά – Κώστας Καζάκος: Οταν έπαιξαν μαζί στην Ιφιγένεια που προτάθηκε για βραβείο Οσκαρ και πήγε στις Κάννες

Οι δύο μεγάλοι Ελληνες πρωταγωνιστές, ο Κώστας Καζάκος και η Ειρήνη Παπά, έφυγαν από τη ζωή με λίγες ώρες διαφορά βυθίζοντας στη θλίψη το θέατρο και τον κινηματογράφο και κάνοντας φτωχότερο τον ελληνικό πολιτισμό.

Οι δύο ηθοποιοί είχαν βρεθεί μαζί το 1977 στην ταινία «Ιφιγένεια» του Μιχάλη Κακογιάννη που μάλιστα την επόμενη χρονιά είχε προταθεί για το βραβείο Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία βασισμένη στο αρχαιοελληνικό μυθολογικό πρόσωπο Ιφιγένεια, την κόρη του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, οι οποίοι διατάχτηκαν από τη θεά Άρτεμη να τη θυσιάσουν. Και το σενάριο είναι για μία διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη Ιφιγένεια εν Αυλίδι. Στην ταινία έκανε το ντεμπούτο της η Τατιάνα Παπαμόσχου, ενώ η Παπά και ο Καζάκος ήταν πρωταγωνιστές.

eirini papa 3 0

Yπήρξε υποψήφια και για τον Χρυσό Φοίνικα, στο Φεστιβάλ Καννών του 1977 και είναι χαρακτηριστική η φωτογραφία από τη βραδιά των βραβείων όπου διακρίνονται μεταξύ άλλων (από αριστερά) οι Κώστας ΚαρράςΕιρήνη ΠαπάΤατιάνα ΠαπαμόσχουΜιχάλης Κακογιάννης και Κώστας Καζάκος, αλλά και η Τζένη Καρέζη που δεν συμμετείχε στην ταινία.

kostas kazakos iphigenie

Δείτε το βίντεο:

Τα πιο σημαντικά