Είπε την αλήθεια για το Oruc Reis και τον παραίτησαν

19 Αυγούστου, 2020 11:28 ΜΜ
More videos

Οαντιναύαρχος ε.α πρώην πλέον σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του πρωθυπουργού Αλέξανδρος Διακόπουλος στην τηλεοπτική του συνέντευξη δεν είπε τίποτα περισσότερο, από την αλήθεια. Ότι δηλαδή το Oruc Reis έχει κάνει σεισμικές έρευνες στο διάστημα των 10 ημερών, που κόβει βόλτες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Του Δημήτρη Κυριακόπουλου

Η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των ερευνών είναι άλλη υπόθεση, αφού είναι πανθομολογούμενο ότι οι Τούρκοι ενδιαφέρονται σχεδόν αποκλειστικά για την έμπρακτη αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στη συγκεκριμένη περιοχή και για το «μαρκάρισμά» της, όπως επίσης δήλωσε ο Α. Διακόπουλος.

Ο αντιναύαρχος επίσης διέψευσε με την επίμαχη δήλωσή του το αστείο κυβερνητικό επιχείρημα (εφάμιλλο του αλήστου μνήμης πως ο άνεμος έφερε το τουρκικό ερευνητικό στην ελληνική υφαλοκρηπίδα) ότι το Oruc Reis δεν μπορεί να κάνει έρευνες (ασχέτως ποιότητας), λόγω του θορύβου, που προκαλούν τα πλοία τα οποία το ακολουθούν και ανέδειξε την ουσία της τουρκικής στόχευσης.

Δυστυχώς, με την εξώθηση του Α. Διακόπουλου σε παραίτηση, αποδεικνύεται ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν αντέχει την αλήθεια ούτε στα εθνικά θέματα, ούτε ακόμα και όταν είναι περίπου αυτονόητη.

Προφανώς, τα υψηλά κλιμάκια της κυβέρνησης εθισμένα στην επικοινωνιακή διαχείριση όλων των ζητημάτων, εκλαμβάνουν ως αλήθεια αυτό που προβάλλουν και αυτό που θεωρούν ότι τα εξυπηρετεί επικοινωνιακά, ακόμα και αν είναι οφθαλμοφανώς fake. Μόνο που με πομφόλυγες δεν γίνεται σοβαρή εξωτερική πολιτική, ούτε διαμορφώνονται ισχυρά αναχώματα στις τουρκικές διεκδικήσεις, οι οποίες αναπτύσσονται επί του πεδίου.

Πηγή: sofokleousin.gr