Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024
ΕλλάδαΕίπε λόγıα βαριά: Χαμóς με τις δnλώσεις του πατέρα Στυλιανού για τους...

Είπε λόγıα βαριά: Χαμóς με τις δnλώσεις του πατέρα Στυλιανού για τους ομοφuλόφıλους και τον γάμο

Ο πατέρας Στυλιανός αποκάλεσε διαστροφικό τον Γιάννη Πουλόπουλο και την ομοφυλοφιλία ψυχιατρική νόσο

Ανέβηκαν οι τόνοι στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, με τον πατέρα Στυλιανό Καρπαθίου να αποκαλεί διαστροφικό τον Γιάννη Πουλόπουλο και την ομοφυλοφιλία ψυχιατρική νόσο.

Ο ιερέας εκλήθη να μιλήσει για την τεκνοθεσία και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τον οποίο χαρακτήρισε “καρικατούρα γάμου”.

“Όλοι αποζητούμε το φυσιολογικό. Να δούμε αυτή η φύση, μάς λέει ότι είναι μια θεμιτή κατάσταση η ομοφυλοφιλία; Αυτός είναι ο πυρήνας πάνω στον οποίο πρέπει να συζητήσουμε. Δεν ξέρω αν υπάρχει ευτυχία ούτε έρωτας. Εγώ είμαι και ψυχίατρος. Δηλώνουν ευτυχισμένοι αλλά είναι μέσα στη θλίψη, δηλώνουν αγάπη αλλά είναι μέσα στο μίσος” ανέφερε αρχικά, προκαλώντας την αντίδραση των συνεργατών της παρουσιάστριας.

Δείτε το βίντεο:
Πρόσθεσε ότι και στο συμπόσιο του Πλάτωνα και στο συμπόσιο του Ξενοφώντος θεωρείται απολύτως αφύσικο δύο άνθρωποι του ιδίου φύλου “να συνέρχονται”, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για κοινωνικό θέμα.

‘Οταν η Κατερίνα Καινούργια ρώτησε τον πατέρα Στυλιανό τι θα γίνει με τα παιδιά που ήδη έχουν ομόφυλα ζευγάρια εκείνος απάντησε: “Δεν έχουν παιδιά φυσικά, αφού είναι άκαρπες συκιές”, με τον Γιάννη Πουλόπουλο να εξοργίζεται από τα όσα άκουγε.

“Με προσβάλλει προσωπικά” είπε ο δημοσιογράφος, με τον ιερέα να συνεχίζει ακάθεκτος τον ομοφοβικό του λόγο.

“Όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μέσα τους θλίψη και μίσος και κυρίως ο άνθρωπος εκείνος που υφίσταται τον βιασμό”, συνέχισε ο Στυλιανός Καρπαθίου, με τον δημοσιογράφο να τον ρωτά για τι πράγμα μιλάει.

“Με συγχωρείτε κύριε, δεν υπάρχει βιασμός; Η φύση διαφορετικά ορίζει τα πράγματα. Ακόμα και καθαρά ιατρικά, αυτό το οποίο κάνετε είναι απολύτως αφύσικο” συνέχισε ο ιερέας.

“Δικαίωμα έχετε αυτό το οποίο θέλετε να είστε, αλλά στο σπίτι σας. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα με τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεστε να το κάνετε δημόσιο θέαμα. Δεν θα επιτρέψω ποτέ εσείς να κάνετε προπαγάνδα στα παιδιά μου την ομοφυλοφιλία” δήλωσε και είπε προκλητικά “αν θέλετε να περάσετε τις ιδέες σας, οι ιδέες σας είναι διαστροφικές”.

“Με λέτε διαστροφικό;” τον ρώτησε ο Γιάννης Πουλόπουλος, με τον ιερέα να απαντά “ναι, σας λέω διαστροφικό”, αποκαλώντας μάλιστα την ομοφυλοφιλία ψυχιατρική νόσο.

“Η στάση της εκκλησίας είναι σταθερή. (σ.σ η ομοφυλοφιλία) Ο κολοφώνας των κακών και οδηγεί στην κόλαση, εάν οι άνθρωποι αυτοί δεν μετανοήσουν. Αυτή είναι η στάση της εκκλησίας” κατέληξε.

Τα πιο σημαντικά