Είναι πολλά τα λεφτά Γιώργο… Πώς έβγαλε τόσα λεφτά ο Τράγκας;

23 Μαρτίου, 2022 1:32 ΠΜ
More videos

Ο δημοσιογράφος που έφυγε προ καιρού από κορονοϊό, κληροδοτεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του στον γιο του Γιάννη και στην τελευταία του σύζυγο Μαρία Καρρά, ενώ αφήνει ένα πολύ μικρότερο ποσό στο γιο του Φρέντι.
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι ο δημοσιογράφος και εκδότης Γιώργος Τράγκας δούλεψε και μάλιστα δούλεψε πολύ και από πολύ μικρός στη ζωή του. Ωστόσο, όσο καλής πίστεως και να είναι κάποιος, τα νούμερα δε βγαίνουν. Τα νούμερα ζαλίζουν, είναι λαλίστατα σαν τον ίδιο το δημοσιογράφο, και θα μπορούσαν να αποτελούν κομμάτια του παζλ από σκάνδαλα που ξάσπασαν γύρω από το όνομα του Γιώργου Τράγκα (βλέπε Λίστα Λαγκάρντ, έγγραφα του Παναμά, κρατικές διαφημίσεις, χρήματα στο εξωτερικό, υπεράκτιες εταιρίες, ανακριβή πόθεν έσχες).

«Αφοδεύουν πάνω μου» ωρυόταν στις εκπομπές του ο δημοσιογράφος «δεν υπάρχει λίστα Λαγκάρντ. Υπάρχει λίστα Τράγκας. Ο Τράγκας είναι το πρόβλημα».

«Επειδή κάποιοι αφοδεύουν δημοσιογραφικά απέναντι σε μένα στα 63 μου. Επειδή ζω σε μία χώρα που δεν υπάρχει τίποτε νόμιμο η τίποτε που να σε προστατεύει, είναι χώρα σε ζόφο σε κατοχή και προκειμένου να εξυπηρετούνται οι δυνάμεις κατοχής συνεργαζόμενες εφημερίδες ή συνεργαζόμενοι δημοσιογράφοι σε δίνουν κατευθείαν χωρίς κουκούλα. Ήθελα λοιπόν να ήξερα ποιους Έλληνες εγώ πετσόκοψα, με ποιανών αίμα είμαι αιματοβαμμένος. Επειδή εγώ ως εύπορος δημοσιογράφος και μεγαλοπαραγωγός στράφηκα κατά του μνημονίου τα 3 τελευταία χρόνια ερχόμενος σε σύγκρουση ακόμη και με πολιτικούς φίλους μου ακόμη και με τα συμφέροντά μου είμαι για αφόδευση; Ε;», έλεγε.

Διαβάζουμε ότι αποκαλύφθηκε νέα διαθήκη που είχε συντάξει ιδιοχείρως στο Μονακό με την οποία, μέσα σε δεκαπέντε σελίδες, διαθέτει την περιουσία του κατά πώς βουλεύτηκε έχοντας σώας τα φρένας.

Στη διαθήκη περιγράφονται αναλυτικά τα πολυτελέστατα ακίνητα στην Κυανή Ακτή (βίλα με πισίνα και θέα στη Γαλλική Ριβιέρα), στο Παρίσι (στην οδό Victor Hugo, κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου), στο Μονακό (τέσσερα ακίνητα), στη Νέα Υόρκη, στο Μαϊάμι, στην Αθήνα και στη Μύκονο (δύο ακίνητα).

Αν αθροίσεις τα τεράστια ποσά σε μετρητά που αφήνει ο Γιώργος Τράγκας- περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ- με τα ακίνητα που είχε αποκτήσει, η περιουσία του ξεπερνάει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Ναι, εδώ μιλάμε για περιουσία μεγιστάνα. Μιλάμε για μια αμύθητη περιουσία για την οποία οι αρμόδιες αρχές καλούνται να απαντήσουν: από πού έβγαλε τόσα λεφτά ο Γιώργος Τράγκας;

Το πρόβλημα είναι ότι τα ακίνητα ανήκουν σε εταιρείες που βρίσκονται σε φορολογικούς παραδείσους, συνεπώς ο έλεγχος θα αποδειχθεί δύσκολος.

Και αν δε λυθεί ποτέ αυτό το μυστήριο, τουλάχιστον αυτό το business success story να αποτελέσει αφορμή ώστε εταιρίες ελληνικών συμφερόντων να καταφέρουν να μπουν στο «ραντάρ» μεγάλων κολοσσών αλά ελληνικά!

Πηγή: politic.gr