Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2024
Ελλάδα«Είναι ευλογία»: Ο Νικήτας Τσακίρογλου μιλάει για πρώτη φορά για τον ρόλο...

«Είναι ευλογία»: Ο Νικήτας Τσακίρογλου μιλάει για πρώτη φορά για τον ρόλο του Αγίου Αρσενίου και συγκινεί

Συνέντευξη στο «Βήμα» παραχώρησε ο ηθοποιός του θεάτρου και της τηλεόρασης, Νικήτας Τσακίρογλου, ο οποίος ενσαρκώνει τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη στη νέα σειρά του ΜEGA «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό».

Ο σπουδαίος ηθοποιός μίλησε για τη συμμετοχή του στη νέα ιστορική-βιογραφική σειρά του Mega «Αγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό», ενώ σχολίασε τη βαθιά σχέση του με τη θρησκεία.

Πρωταγωνιστείτε στη νέα ιστορική-βιογραφική σειρά του ΜEGA για τη ζωή του Αγίου Παϊσίου. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

«Αυτή η συνεργασία προέκυψε και’ αρχάς από τη βαθιά θέληση που έχω εγώ για τη θρησκεία μας, την Ορθοδοξία και τους αγίους μας. Χαίρομαι πολύ γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να λάβω μέρος σε αυτή τη σειρά. Μια θρησκευτική, θα έλεγα, σειρά, που μας δίνει το κουράγιο να συνεχίσουμε την πορεία μας και να διατηρήσουμε την αισιοδοξία μας μέσα στον χώρο της θρησκείας μας».

Η σχέση σας με τη θρησκεία είναι βαθιά. Αν δεν κάνω λάθος, ο προπάππος σας ήταν ιερέας;

«Ακριβώς, ο προπάππος μου, ο οποίος ήταν από τη Γορτυνία, υπήρξε παπάς και η γιαγιά μου φιλοδοξούσε να ακολουθήσω και εγώ τα βήματα του προπάππου μου, οπότε με οδηγούσε στον χώρο της θρησκείας και της εκκλησίας».

Ωστόσο εσείς δεν της κάνατε τη χάρη…

«Εγώ υπηρέτησα τη θρησκεία από μία άλλη μεριά. Γιατί θέλω να πιστεύω ότι επειδή προέρχεται το θέατρο μέσα από τη θρησκευτική παρουσία του ανθρώπου οδηγήθηκα εκεί. Βέβαια όχι συνειδητά, αυτό έγινε αργότερα».

Πώς είναι η εμπειρία να ενσαρκώνει κανείς έναν άγιο; Στην προκειμένη περίπτωση εσείς ενσαρκώνετε τον Αγιο Αρσένιο.

«Είναι ευλογία. Ο Αγιος Αρσένιος κατ’ αρχάς οδήγησε τους ανθρώπους από τα Φάρασα προς τον ελλαδικό χώρο. Αυτό τους βοήθησε να βρουν τον τρόπο της διαβίωσης, της ύπαρξης τους, θα έλεγα, μέσα από την πίστη τους. Αυτό, θέλω να πιστεύω, ωφέλησε και το κράτος μας, αλλά και τους ίδιους τους ανθρώπους που ήρθαν από τη Μικρά Ασία στην Ελλάδα, και. που δεν ήταν οι μοναδικοί. Ερχονταν κατά ομάδες διωκόμενοι από τους Τούρκους. Οπότε η σειρά δεν είναι μόνο θρησκευτικού περιεχομένου αλλά και ιστορικού. Αυτή η σειρά είναι κάτι πρωτόγνωρο, μπορώ να πω, για την τηλεόραση μας. Χαίρομαι που έγινε αυτό το εγχείρημα, ώστε να ενδιαφερθούμε και για την πορεία και άλλων αγίων που βοήθησαν την Ορθοδοξία μας και τους ανθρώπους στην πίστη τους».

Επειδή είναι η πρώτη τηλεοπτικά σειρά που έχει ως κεντρικό πρόσωπο έναν άγιο, θεωρείτε ό είναι ριψοκίνδυνη κίνηση ή είναι μια σειρά που έχουμε ανάγκη, δεδομένων και των συνθηκών;

«Νομίζω ότι αυτή η σειρά ανοίγει ένα δρόμο προς τις πνευματικές σειρές είδος που λείπει από την ελληνική τηλεόραση. Το θέμα είναι να αντιμετωπίσει κανείς αυτή τη θεματική έντιμα. Πιστεύω ότι αυτό έγινε και από το σενάριο που υπογράφει ο κ. Γιώργος Τσιάκας και από τη σκηνοθεσία του κ. Στάμου Τσάμη. Είναι μια παραγωγή που έγινε με πολύ σεβασμό και με πολλή η δήλωση, και αυτό θα φανεί και αποτέλεσμα. Εμείς προσπαθήσαμε να αποδώσουμε τους ρόλους μας και μέσω αυτών, αλλά και με τη συμβολή όλων των συντελεστών πίσω από τις κάμερες, να βγει ένα καλό αποτέλεσμα για την τηλεόραση μας. Το οποίο θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει», είπε στο Βήμα.Τα πιο σημαντικά