Είμαι ομοφυλόφιλη αλλά δεν ξέρω αν πρέπει να καλέσω τον πατέρα μου στο γάμο λόγω της μητέρας μου

25 Νοεμβρίου, 20222:55 ΜΜ

Ο πατέρας μου, δεν με υπερασπίστηκε όταν η μητέρα μου, με έδιωξε από το σπίτι, επειδή της είπα ότι είμαι λεσβία.

Είμαι ομοφυλόφιλη και πρόσφατα αρραβωνιάστηκα τη γυναίκα που αγαπώ. Είμαστε πάρα πολύ ευτυχισμένες και κάνουμε σχέδια για το γάμο μας. Παρόλα αυτά έχω ένα πρόβλημα και δεν ξέρω πως να το διαχειριστώ.

Δεν ξέρω αν πρέπει να καλέσω τον πατέρα μου στο γάμο. Τον αγαπώ πάρα πολύ, αλλά νιώθω ότι δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ. Μου λέει ότι με στηρίζει και πως με αγαπά, αλλά έχει προδώσει την εμπιστοσύνη μου πάρα πολλές φορές εξαιτίας της ομοφοβικής μητέρας μου. Δεν με υπερασπίστηκε όταν εκείνη με έδιωξε από το σπίτι, επειδή της είπα ότι είμαι λεσβία.

Έχει απειλήσει να βλάψει τον εαυτό της για να με τιμωρήσει, σε περίπτωση που ακούσει κάτι για την «αηδιαστική» -σύμφωνα με εκείνη σχέση μου- και ειλικρινά, την πιστεύω ότι θα το κάνει. Δεν θέλω να μάθει τίποτα για το γάμο, αλλά θα ήθελα να είναι ο πατέρας μου εκεί. Ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι ότι δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ ότι δεν θα της το πεί. Ξέρω ότι θα έχω λιγότερο άγχος και θα μπορέσω να περάσω καλύτερα στο γάμο μου, αλλά δεν θέλω να νομίζει ότι δεν είμαι καλή κόρη.

Αγαπητή φίλη,

Όχι δεν θεωρώ ότι δεν είσαι καλή κόρη. Νομίζω ότι βρίσκεσαι σε μια δύσκολη κατάσταση και έχεις μια μητέρα που σου προκαλεί εφιάλτες. Δεν έχεις κάνει κάτι λάθος εδώ. Είναι θλιβερό ότι δεν μπορείς να καλέσεις τον πατέρα σου εξαιτίας της, η οποία δεν φαίνεται να χαίρεται με την δική σου χαρά. Μην αφήσεις να σε επηρεάσουν οι απειλές της.

Ο πατέρας σου φαίνεται ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί ενώ θέλει να σε υποστηρίξει, δεν θέλει να λέει ψέμματα στη γυναίκα του. Παρόλα αυτά είναι κρίμα ότι δεν μπορεί να σταθεί απέναντι της και να σε υπερασπιστεί. Ίσως ξέρει ότι δεν μπορεί να κάνει κάνει για να αλλάξει τη γνώμη της, οπότε καταλήγει να κάνει τον διαιτητή, με σκοπό να διατηρεί τη γαλήνη στο σπίτι.

Όσο θλιβερό και αν είναι, αν ήμουν εσύ θα περνούσα όμορφα την ημέρα του γάμου μου και θα το έλεγα στον πατέρα μου μετά. Μπορείς να τον πας για φαγητό και να γιορτάσετε εκεί μαζί του. Και ενώ μπορεί να νιώσει πληγωμένος που δεν τον κάλεσες, σίγουρα θα καταλάβει ότι είχες τους λόγους σου. Αν δεν τον καλέσεις, φρόντισε να μην μάθει τα νέα πριν προλάβεις να του εξηγήσεις τα πάντα.

Πηγή: mirror.co.uk, singlewoman.gr

google news Ακολουθήστε τις ειδήσεις του Τι λες τώρα; στο Google News