Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024
Ελλάδα«Είμαι γυναίκα και αισθάνομαι ασφάλεια μόνο με την Taxi(Beat)»

«Είμαι γυναίκα και αισθάνομαι ασφάλεια μόνο με την Taxi(Beat)»

Την τελευταία φορά που πήρα ταξί χωρίς να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή Beat ήταν νομίζω πριν από δύο χρόνια. Τη θυμάμαι αυτή τη φορά γιατί μέσα στο ταξί, ξέχασα το κινητό μου, αλλά και γιατί ο οδηγός με πήγε στο σπίτι μου νομίζοντας ότι το κακοσυντηρημένο αμάξι του μπορούσε να σπάσει το φράγμα του ήχου.

Επίσης κάπνιζε, σε όλη τη διαδρομή. Αν και ήταν καλοκαίρι και είχε ανοιχτά τα παράθυρα (ούτε λόγος για air-condition), το ταξί έζεχνε τσιγάρο, ιδρώτα και πετρέλαιο. Στο ραδιόφωνο έπαιζε Γονίδης ή κάτι τέτοιο. Αρκέστηκα να κρατιέμαι από την πόρτα μην κουτρουβαλήσω σε κανένα τζάμι στις στροφές χωρίς να κάνω κάποια παρατήρηση (λάθος το αναγνωρίζω). Οταν επιτέλους έφτασα -σώα στον προορισμό μου και μπήκα στο σπίτι ευχαριστώντας τα θεία όλου του κόσμου, αντιλήφθηκα ότι το κινητό μου ήταν ακόμη στο πίσω μέρος του ταξί.

Για καλή μου τύχη όταν βγήκα από το ταξί, και λίγο πριν σιχτιρίσω την ώρα και τη στιγμή που το σταμάτησα στο Μοναστηράκι, τσέκαρα την πινακίδα (τόσο πολύ είχα εκνευριστεί). Επί δύο μέρες τηλεφωνούσα στο σύλλογο και ζητούσα να με βοηθήσει κάποιος. Οταν επιτέλους μου έδωσαν τα στοιχεία του οδηγού, ο ίδιος με μαγκιά 300 μεγατόνων, μου είπε «Δε βρήκα τίποτα κοπελιά, αλλού σου ‘πεσε». (Προφανώς και μου έπεσε μέσα, αφού το κρατούσα στο χέρι στη μισή διαδρομή).

047a86bea2dc2e94f0902901a7483d35

Σας είπα αυτή την ιστορία, γιατί δεν έχει υπάρξει ούτε μία μέρα που να μην μετανιώνω εκείνη τη στιγμή. Τη στιγμή που σήκωσα το χέρι, αντί να το χρησιμοποιήσω για να καλέσω οδηγό με το Beat.

Σκεπτόμενη ότι μπορεί να μου ξανασυμβεί όλο αυτό, θέλησα να απαριθμήσω τους λόγους που επιλέγω να καλώ οδηγούς με το Beat και ποτέ μα ποτέ ξανά συμβατικά ταξί.

-Νιώθω ασφάλεια. Ξέρω ποιος θα με μεταφέρει, η διαδρομή μου καταγράφεται και μπορώ, αν χρειαστεί, να επικοινωνήσω με τον οδηγό σε περίπτωση που ξεχάσω κάτι μέσα στο ταξί του. Το μεγαλύτερο ποσοστό των οχημάτων είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Οι οδηγοί τηρούν όλους τους κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς και από όσο μπορώ να θυμηθώ όλα αυτά τα χρόνια δεν είχα κάποιο παράπονο.

-Νιώθω ευχάριστα. Το εσωτερικό των αυτοκινήτων είναι πάντα καθαρό και μυρίζει όμορφα (πολύ βασικό για μένα). Κάποιες μέρες χρειάζομαι κλιματισμό. Θέλω να μπορώ να τον επιλέγω. Οι οδηγοί είναι ευγενικοί. Όχι προσποιητά. Αλλά αληθινά. Γι αυτό το λόγο δεν φοβούνται να εκτεθούν, να αξιολογηθούν. Αλλωστε και οι ίδιοι μπορούν να αξιολογήσουν τον πελάτη.

-Μπορώ να ταξιδέψω ακόμη κι αν δεν έχω μετρητά. Στη Beat μπορώ να πληρώσω με κάρτα. και ναι, sorry guys, μου δίνουν απόδειξη.

-Μπορώ να στείλω κάπου το παιδί μου μόνο του. Χωρίς να χρειαστεί να το συνοδεύσω ή να ανησυχώ για οτιδήποτε μπορεί να περνάει από το μυαλό μιας μητέρας.

-Μπορώ να το κάνω με μεγάλη ευκολία. Να καλείς ταξί, να ξέρεις πότε θα έρθει, και να σε περιμένει στην πόρτα. Να μην σε χρεώνει επιπλέον και να φτάνεις στον προορισμό σου ανθρώπινα.

-Παίρνει πρωτοβουλίες για συγκέντρωση ρούχων και παιχνιδιών για ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Μάλιστα στις δράσεις της παίρνει μέρος η πλειοψηφία των οδηγών εθελοντικά.

Η δίωξη της Beat, είναι ένα μεγάλο βήμα. Προς τα πίσω.

Πηγή: bovary.gr

Τα πιο σημαντικά