Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024
χρήσιμαΕιδικός μοιράζεται το απλό κόλπο για να απαλλαγείτε από τις μύγες και...

Ειδικός μοιράζεται το απλό κόλπο για να απαλλαγείτε από τις μύγες και αποκαλύπτει την Νο1 κρυψώνα που γεννούν αυγά

Τώρα που ήρθε το καλοκαίρι, πολλοί από εμάς θα αρχίσουμε να βλέπουμε μύγες φρούτων και μύγες κήπου μέσα και γύρω από τα σπίτια μας.

Αυτό μπορεί συχνά να οδηγήσει τους ιδιοκτήτες σπιτιών σε εξονυχιστικό καθαρισμό, αφαιρώντας κάθε ίχνος φαγητού και κλείνοντας όλα τα παράθυρα. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες, πολλοί αναρωτιούνται γιατί το πρόβλημα εξακολουθεί να υπάρχει και αισθάνονται ντροπή θεωρώντας ότι το σπίτι τους είναι βρώμικο.

Το σημείο στο σπίτι όπου κρύβονται και αναπαράγονται οι μύγες

Ο ειδικός εσωτερικών χώρων Rob Chadwick, από την CGC Interiors και Outdoor Lighting, αποκάλυψε το σημείο όπου κρύβονται και γεννούν αυγά οι μύγες προκαλώντας το πραγματικό πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες σπιτιών και λάτρεις του κήπου. Και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το πόσο καθαρό είναι το σπίτι σας.

Οι συνθήκες μέσα στους σωλήνες του νεροχύτη είναι το ιδανικό μέρος για να γεννούν οι μύγες τα αυγά τους, τα οποία μεγαλώνουν και γίνονται οι ενοχλητικές μύγες που όλοι απεχθανόμαστε. Ο Rob συμβουλεύει τον ευκολότερο τρόπο για να αντιμετωπίσετε μια προσβολή από μύγες φρούτων. Συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες σπιτιών να «σταματήσουν τις μύγες από την πηγή αναπαραγωγής τους, η οποία τις περισσότερες φορές βρίσκεται μέσα στους σωλήνες του νεροχύτη».

Το πιο αποτελεσματικό κόλπο για να απαλλαγείτε από τις μύγες

«Οι συνθήκες μέσα στους σωλήνες του νεροχύτη είναι το ιδανικό μέρος για να γεννούν οι μύγες τα αυγά τους. Η πιο εύκολη και αποτελεσματική λύση, για να απαλλαγείτε από το πρόβλημα αυτό, είναι να ρίχνετε τακτικά καυτό νερό στην αποχέτευση σας (κάθε 3-5 ημέρες). Το καυτό νερό θα καθαρίσει αποτελεσματικά τους σωλήνες και θα σκοτώσει τα αυγά, τις προνύμφες και τυχόν ενήλικες μύγες», λέει ο ειδικός.

Πολλοί προτείνουν να αναμείξετε μαγειρική σόδα και ξύδι και να ρίξετε ζεστό νερό. Ωστόσο, ο Rob επισημαίνει πως έχει διαπιστώσει ότι το καυτό νερό, τις περισσότερες φορές, είναι αρκετό.

Χρήσιμες συμβουλές για να διώξετε τις μύγες από το σπίτι σας

Ο Rob μοιράζεται μια σειρά από άλλες χρήσιμες συμβουλές για να έχετε ένα σπίτι χωρίς μύγες αυτό το καλοκαίρι. Μεταξύ άλλων προτείνει να φυτέψετε λεβάντα ή βασιλικό στον κήπο σας ή να διατηρήσετε γλάστρες με φυτά στην κουζίνα σας.

Λέει, επίσης, ότι ένα μείγμα ξυδιού και υγρού σαπουνιού πιάτων μπορεί να σας βοηθήσει να παγιδεύσετε μύγες, ενώ είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε έναν κάδο απορριμμάτων με κλειστό καπάκι και να αλλάζετε τη σακούλα μόλις γεμίσει.

Τέλος, συνιστά να βάζετε τα πιάτα στο πλυντήριο πιάτων ή να τα πλένετε αμέσως.

Τι είναι οι οικιακές μύγες;

Οι οικιακές μύγες είναι αυτές που συναντάμε πιο συχνά. Με το τριχωτό μαύρο σώμα και τα ημιδιαφανή φτερά τους, αυτά τα έντομα μπορούν να βρεθούν παντού. Ζουν γενικά μεταξύ 15 και 25 ημερών και μπορούν να επιβιώσουν χωρίς φαγητό ή νερό για 2 έως 3 ημέρες.

Τι προκαλεί την εμφάνιση πολλών μυγών στο σπίτι;

Οι οικιακές μύγες έλκονται ιδιαίτερα από την κοπριά και συχνά μπορούν να βρεθούν γύρω από τα αγροκτήματα. Γενικά μένουν σε απόσταση ενός ή δύο μιλίων από τη γενέτειρά τους, αλλά είναι γνωστό ότι ταξιδεύουν έως και 20 μίλια.

Οι οικιακές μύγες απολαμβάνουν τον ήλιο και θα εγκατασταθούν σε ηλιόλουστα σημεία γύρω από το σπίτι. Τα έντονα φώτα τη νύχτα μπορούν επίσης να τις προσελκύσουν.

Τα πιο σημαντικά